fbpx
Hyvinvointi, matkustelu, Treeni

Elämästä nautiskelua ja arkea Maltalla

valletta-malta-kaupunki

Olemme molemmat miesystäväni kanssa olleet niin kiireisiä töiden kanssa täällä Maltalla kaksi viikkoa asuneena, että emme ole oikeastaan ehtineet tutustua muuta kuin asuntomme lähialueisiin. Eilen teimme vihdoista viimein poikkeuksen ja suuntasimme Maltan pääkaupunkiin Vallettaan. On hassua miten asioita katsoo erilaisella silmällä nyt kun asuu täällä kuin että olisi vain täällä lomalla. Olen varma, että kuitenkin yhtä kauniina tämä kaupunki näyttäytyy joka tapauksessa.

Malta todellakin on historiallinen kaupunki, josta löytää kauniita historiallisia rakennuksia melkein mistä vain minne meneekin. Malta ei ole varsinainen luonnon paratiisi, koska sitä ei täältä liiemmin löydy. Kaikki on pikemminkin karun kaunista. Karuja maisemia ei kuitenkaan voita mikään ja on jännittävää kävellä Maltan kapeilla kujilla, josta historiaa ei pääse karkuun mitenkään.

valletta-malta-historia-kirkko

valletta-malta-kaupunki
Onnellisena Maltan kirpeässä kevät tuulessa 😀
valletta-paakatu-malta-paakaupunki
Maltan katuihin ja koristeellisiin rakennuksiin ei kyllästy ikinä

On tietysti vielä liian aikaista sanoa mitään, kun kaksi viikkoa on vasta kulunut, mutta nautin kyllä ihan täysillä tästä kaupungista ja sen vilinästä. Huomaa ihan selkeästi, että turistien määrä on alkanut jo lisääntyä ja lisääntyy päivä päivältä mitä lähemmäs kesää mennään. On ihanaa, kun on saanut nauttia Maltasta vielä “alkuperäisimmillään” ilman suurempia turistirysiä. Kesällä tämä paikka onkin sitten tulvillaan ihmisiä ympäri maailmaa.

Ulkomaalaisia täällä on kyllä paljon muutenkin ja esimerkiksi ruotsalaisia asuu täällä kuulemani mukaan jopa montakymmentä tuhatta ihmistä. Suomalaisia täällä on vähemmän, puhutaan varmastikin vain tuhansista, mutta rahapelialan ja työmahdollisuuksien kasvaessa suomalaisia muuttaa tänne koko ajan enemmän. Kaduilla, salilla ja päivittäisissä menoissa törmää siis jatkuvasti niin maltalaisiin kuin muun maalaisiinkin ihmisiin ympäri maailmaa. Olen aina nauttinut viettää aikaa kaupungeissa, joissa on kansainvälinen tunnelma ja yksi unelmistani on aina ollut muuttaa sellaiseen kaupunkiin. Esimerkiksi Lontoo on yksi suosikkikaupungeistani juurikin sen kansainvälisyyden vuoksi. Vaikka Malta ei ole Lontoo niin nautin joka tapauksessa eri kulttuurien näkymisestä täällä.

Arjen rutiinit ovat muodostuneet täällä nopeasti. Oikeastaan elämä ei ole muuttunut täällä ollenkaan verrattuna Suomeen. Ainoastaan asunto ja ympäristö ovat erilaisia. Teen täältä käsin töitä Suomeen vielä huhtikuun ajan ja sen jälkeen siirryn hommiin tänne Maltalle. Arkeen kuuluu treenaaminen samalla tavalla kuin aikaisemminkin (tosin hiukan aktiivisemmin). Löysimme ihan huipun salin nimeltään Fort Fitness, jossa on kattava laitevalikoima, paljon tilaa ja motivoiva ilmapiiri. Salilla käy todella hyväkuntoista porukkaa ja huomaa kyllä, että sporttisuus on täällä ihmisillä lähellä sydäntä.

malta-fortfitness-treeni

Rantakelit saapuvat myös Suomeen viimeistään kesäkuussa. Oletko valmistautunut niiden tuloon vai haluaisitko pukea bikinit päälle hiukan kevyempänä? 🙂 Tutustu verkkovalmennuksiini täällä. Tarjoan myös henkilökohtaista valmennusta, jos kaipaat aktiivisempaa tukea. Tutustu henkilökohtaisiin valmennuksiin täällä.

 

(4) Kommentit

 1. Merkurius says:

  Jossain vaiheessa puhuit siitä, kuinka palavasti haluat asumaan luonnon keskelle maaseudulle. Miten päädyit ulkomaalaiseen asfalttiviidakkoon sen sijaan?

  1. pauliinafitworld says:

   En ole puhunut siitä palavasti, se on ollut vain yksi ajatus. Maaseutu ei kuitenkaan ole tällä hetkellä se paikka, jossa voin toteuttaa itseäni ja rakentaa uraa. Näen maaseudun enemmänkin asuinpaikkana hiukan vanhempana.

 2. Anonyymi says:

  Hei. Aiotko kirjoittaa mitään tulevan viikonlopun Fitness Classicista?

  1. pauliinafitworld says:

   Täytyy sanoa, että nyt en ole seurannut kilpailijoita/kilpailua yhtään, joten voi olla, että jää tällä kertaa kirjoittamatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *