fbpx
matkustelu

Uskomaton Rooma – oma kokemukseni ja parhaat vinkit

rooma-tyyli-jacketdress-rome-outfit

Tässä Maltalla asumisessa kätevää on se, että muihin Euroopan kaupunkeihin pääsee lentämään parhaimmillaan muutamalla kymmenellä eurolla. Päätimmekin muutama viikko sitten ottaa edulliset lennot Roomaan ja viime keskiviikkona lensimme meren yli tuohon arkkitehtuurin ja historian luvattuun kaupunkiin. Heti kentältä hotellille ajaessamme huomasin, että kyseessä on varmasti yksi kauneimmista Euroopan kaupungeista, joissa olen koskaan ollut – ellei jopa kaunein kaikista.

Jo kauan ennen Rooman keskustaan saapumista näin kauniita, vanhan arkkitehtuurin omaavia taloja, korkeiden puiden reunustamia leveitä ajoteitä ja erilaisia raunioita. Kaikki oli uskomattoman kaunista, ihan kuin kaikki olisi tarkoituksella aseteltu omille paikoilleen.

Joka puolella näkyi upeaa arkkitehtuuria.

Varo Rooman taksikuskeja

Yövyimme aivan Rooman keskustassa guest housessa, josta pääsi helposti kävellen keskustan nähtävyyksiin. Kun lähdimme kauemmas, tilasimme taksin Free Now -taksipalvelusta, joka pelitti yllättävän hyvin ollakseen käytössä näin valtavassa suurkaupungissa. Sovellus ladataan kännykkään ja se toimii kätevämmin kuin kilpailija Uber.

Normaalien taksikuskien kanssa kannattaa muuten olla tarkkana! Lentokentän taksikuski yritti huijata meiltä heti alkuunsa 20 euroa ylimääräistä rahaa, mutta onneksi olimme huomanneet kentällä kyltin, jossa kerrottiin lentokenttäkyydissä olevan kiinteä 48 euron hinta. Saapuessamme hotellille kuski sanoi hinnaksi 68 euroa, johon vastasimme, että eikös hinta ollut 48 euroa? Taksikuski naurahti ja mumisi, että “ai te muistitte”, ja otti 50 euron setelin nöyränä vastaan.

Loputtomasti ravintoloita ja uniikki kokemus jääclubilla

Olin tehnyt kovasti töitä jo ennen matkaa, kun tutustuin Rooman ravintolatarjontaan – ravintoloita Roomassa on nimittäin lähes loputtomasti. Tein ravintoloihin varaukset jo etukäteen ja neljänä iltana saimme nauttia omaperäisistä ravintolakokemuksista. Olin valinnut ravintoloiksi niin roomalaisen, japanilaisen kuin fine dining -ravintolankin. Kerron näistä ravintoloista lisää erillisessä postauksessa.

rooma-italialainenruoka
..Roomalaista ruokaa
..ja fine diningia

Ensimmäisen illan ravintolaruokailun jälkeen päätimme suunnata Ice Clubille, joka on siis täysin jäästä rakennettu clubi Rooman keskustassa. Iloinen vastaanottotyöntekijä toivotti meidät tervetulleeksi ja esitteli clubin idean: pääsisimme -5 asteiselle clubille, jonne saimme yhteen drinkkiin oikeuttavan drinkkilipun. Saimme lämpimät viitat, jotka osoittautuvat erittäin hyväksi ideaksi clubin sisällä.

ice-club-rome-experience

Clubin seinillä oli taidokkaita jääveistoksia ja myös baaritiski oli jäästä veistetty. Drinkit tarjoiltiin jäälaseista, joita sitten siemailimme sinisessä valaistuksessa. Meille tuli kuitenkin aika nopeasti kylmä, vaikka olimmekin viittojen alla, joten kokonaisuudessaan vietimme clubilla aikaa vain noin vartin. Kokemuksena Ice Club on kuitenkin ainutlaatuinen ja varsinkin keskikesän helteillä kannattaa ehdottomasti suunnata clubin viileyteen.

Colosseum ja Vatikaani-museo – nappaa tämä vinkki talteen ja vältä jonot

Olin tutustunut Rooman nähtävyyksiin ja turisteille hyödyllisiin vinkkeihin etukäteen ja kiitin monta kertaa itseäni siitä, että olin bongannut netistä vinkin varata liput nähtävyyksiin etukäteen. Jonot Colosseumille ja Vatikaani-museoon olivat niin pitkiä, että ilman ennakkolippuja olisimme saaneet jonottaa pahimmillaan kolme tuntia päästäksemme niihin sisään. Monet nettisivut myyvät lippuja kohteisiin, jotka sitten löytyvät kätevästi puhelimesta.

Ihastelimme Colosseumia jo ensimmäisenä iltana ravintolan terassilta ja jo silloin se teki todellisen vaikutuksen. On edes vaikea käsittää mitä kaikkea tuon valtavan rakennelman muurien sisällä on tapahtunut. Jotain maagista Colosseumissa on edelleen. Ensimmäisenä varsinaisena päivänä suuntasimme muurien sisään ja ihailimme sen suuruutta ja koristeellisuutta. Emme voineet tehdä muuta kuin tuijottaa upeita raunioita ja kuvitella gladiaattorit taistelemassa tatamilla. Colosseumin yläkerrassa on museo, jossa on esillä upeita taideteoksia, patsaita ja muita Colosseumin historiaan liittyviä yksityiskohtia.

colosseum-rome-rooma-colosseumrooma-colosseum

Eniten olin odottanut kuitenkin Vatikaani-museota, jossa suuret taideteokset piileskelevät. Myös Vatikaaniin pääsimme valtavan, yhden kokonaisen kadun pituisen jonon ohi ostamillani lipuilla. Upeimmat taideteokset sijaitsevat Vatikaanin Sikstuksen kappelissa, jossa aikaa vierähtää helposti monta tuntia. Ostin liput, joihin ei kuulunut opastusta, koska halusin ihastella taideteoksia omaan tahtiini.

En voi edes sanoin kuvailla miten valtavasti ihmisiä kappelin sisällä oli. Valtavan kokoinen joukko ihmisiä vaelsi hitaasti läpi kappelin huoneiden ja lämpötila sisällä kohosi sellaiseen lukemiin, että jopa minulla hikikarpalot nousivat otsalle. Oli hiukan harmi, että ihmisiä oli niin paljon, koska missään vaiheessa ei voinut kunnolla pysähtyä, kun heti seuraava turisti oli työntämässä sinua jonossa eteenpäin. Onneksi olimme ottaneet vettä mukaan, koska kierroksen aikana sitä ei pystynyt ostamaan mistään.

vatikaani-museo-rooma-taide

vatikaani-museo-rooma-vatican-rime
Kattomaalaukset olivat uskomattoman upeita

Kierros Sikstuksen kappelissa parani loppua kohden ja yhä suuremmat, seinän peittävät maalaukset tulivat eteemme. Olin ihan sanattomana siitä taidokkaiden maalausten määrästä, jotka peittivät lattiat, seinät ja katot. En meinannut pysyä housuissani, kun kierroksen loppuvaiheessa näin kaksi Salvador Dalin ihka-aitoa maalausta! Olen ihaillut Salvador Dalin maalauksia niin kauan kuin muistan, joten oli mahtavaa nähdä ne omin silmin. Vatikaanissa on myös upea puutarha, mutta ostamani lippu ei sisältänyt pääsyä sinne, joten tällä kertaa se jäi väliin.

vaticanmuseum-rome-salvador-dali

Shoppailu Roomassa ei jätä kylmäksi

Olin odottanut valtavasti myös Italian shoppailumahdollisuuksia, koska olen muutaman italialaisen vaatteen ostanut täältä Maltalta ja ovat olleet ihan omaa luokkaansa. Omistimme viimeisen päivän shoppailulle valtavan pituisella Via Del Corso -ostoskadulla, josta löytyvät niin ketju- kuin merkkiliikkeetkin. Samalla kadulla oli myös lukuisia italialaisia vaateliikkeitä, joissa myytiin kauniita vaatteita edulliseen hintaan. Pidän siitä miten näistä liikkeistä löytyy erikoisia kuoseja ja vaatteita, joissa on pieniä, mutta niin tärkeitä yksityiskohtia.

rooma-tyyli-jacketdress-rome-outfit
Mulla oli matkassa mukana mun uus lemppari “jacket dress”

Shoppailin lopulta aika vähän, mutta sitäkin parempia olivat kaikki ostokset. Ostin italialaisesta liikkeestä harmaan takin hintaan 20 euroa, aurinkolasit ja toisesta liikkeestä ostin kolmet eri housut. Näiden lisäksi Guessin liikkeestä tarttuivat mukaan kahdet kengät ja beige neulemekko. Jos Roomassa haluaa shoppailla ihan kunnolla, on siihen hyvä varata monta päivää. Via Del Corso ei nimittäin ole kaupungin ainut shoppailukatu ja ihania pikkuliikkeitä sekä ostoskatuja löytyy ympäri kaupunkia. Seuraavan kerran täytyykin ottaa myös muista kaduista selvää etukäteen.

Suosittelenko Roomaa matkakohteena?

Rooma teki minuun lähtemättömän vaikutuksen kauniilla rakennuksillaan, ystävällisillä ihmisillään, mahtavilla ravintoloilla ja varmasti parhaimmilla shoppailumahdollisuuksilla kuin missään muussa käymässäni kaupungissa. Ainut miinuspuoli tuli valtavasta turistimäärästä, jota ei päässyt keskustassa pakoon mitenkään.

Roomassa oli edelleen päivisin todella lämmin, yli 25 astetta ja illallakin pärjäsi hyvin ilman takkia, jonka vuoksi turismi Roomassa käy vielä vilkkaana. Juttelimme erään paikallisen naisen kanssa, joka sanoi, että parhain aika matkustaa Roomaan on tammikuussa, jolloin turisteja on vähiten. Jos ei kuitenkaan anna turistien määrän haitata, on Rooma loistava matkakohde niin perheille kuin pariskunnillekin. Itse aion varmasti matkustaa Roomaan vielä joku päivä uudelleen.

(2) Kommentit

  1. mariem says:

    Itse olen käynyt Roomassa neljästi, tykkään kovasti! Yksi shoppailuvinkki on myös keskustassa sijaitsevat huippumerkkien (Vuitton, Armani, Chanel jne) outletit, joissa on viimeisiä kappaleita tai edellisen sesongin tuotteita edullisesti.
    Roomalle antaa hyvän vastuksen Madrid. Vuosia reissasin vain Espanjan rannikkoa, mutta Madridista tuli kerrasta suosikki. Kiva shoppailla, loistavaa ruokaa ja huikea kulttuuritarjonta, museoissa on valtavasti Picassoa ja Dalia. Turistejakaan ei Madridissa ole mitenkään valtavasti.

    1. pauliinafitworld says:

      Hei mahtavaa, täytyy ehdottomasti käydä Madridissa joku päivä varsinkin kun Espanjaa rakastan yli kaiken! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *