fbpx
Ruokavalio

FitLine – mitä mieltä olen?

Fitline kokemuksia

Verkostomarkkinointi somessa

Olen pistänyt merkille, että erilaiset verkostomarkkinointituotteet alkavat näkyä sosiaalisessa mediassa yhä enenevissä määrin. Se on hyvin ymmärrettävää; sosiaalisessa mediassa on helppo kasvattaa seuraajajoukkoa samanhenkisistä ihmisistä ja myydä heille omia arvoja vastaavia tuotteita.

Myös minä olen törmännyt verkostomarkkinointi-bisnekseen monesti viimeisimpien vuosien aikana. Mut on haluttu monesti saada mukaan FitLinen ja ZinZinon liiketoimintaan. Tiimin vetäjät ovat lähestyneet minua eri somekanavissa enemmän tai vähemmän agressiivisesti.

Näiden markkinoijien myyntipuheet on selkeästi mietitty just eikä melkein. Sain viimeisimmän tälläisen viestin Instagramissa ja viestistä tuli sellainen fiilis, että nyt on varmasti kyseessä joku sellainen tuote tai idea, jota ei ole koskaan ennen markkinoilla nähty. Tässä vaiheessa ei tietenkään kerrottu mistä tuotteesta on kyse, mutta mulla oli tietty aavistus mitä sieltä on tulossa. Noin viikon odottelun jälkeen sainkin kuulla, että kyseessä on ZinZino, jo vuosien takaa tuttu tuote.

Somevaikuttajat mukaan terveystuotteiden myyntiin

Moni myyjä näkee minussa varmasti suuren potentiaalin oman tiiminsä jäsenenä – onhan minulla näkyvyyttä useassa eri kanavassa. Tavallaan ymmärrän nuo ajatukset näiden myyjien päässä. Kuka olisikaan parempi uusi tiimin jäsen, kuin monta vuotta somessa vaikuttanut fitnesskilpailija, personal trainer ja hyvinvoinnin puolesta puhuja?

Näen silmissäni miten mun olis mahdollista rakentaa tästä ajatuksesta suuri menestyvä bisnes, mutta miksi en silti koskaan ole lähtenyt näihin bisneksiin mukaan?

Ensimmäinen syy on se, että olen varsinkin viime vuosina vähentänyt valtavasti lisäravinteiden käyttöä. Parhaimpina fitnessvuosina erilaisia jauhoja ja pillereitä oli käytössä niin paljon, että hyvä kun ne mahtuivat kaappiin. Olen kuitenkin yksi kerrallaan karsinut lisäravinteita pois ja todennut käytännössä, että pääsen samoihin tuloksiin ilman niitäkin. Jos puhutaan treenaamisesta, on olemassa vain muutamia lisäravinteita, joista on todettu oikeasti olevan hyötyä ja yksi niistä on kreatiini.

totuus fitline tuotteista - fitline - zin zino
Kasvisten ihanat värit

Tuotteiden ostoa perustellaan hyvinvoinnilla ja vitamiinien puutostiloilla

Ymmärrän hyvin millainen ihminen päätyy ostamaan esimerkiksi näiden brändien tuotteita. Monelta kuluttajalta puuttuu tietämys ihan ensinnäkin siitä miten terveellisestä ruokavaliosta saadaan kaikki päivittäiset vitamiinit. Monipuolisesta ruokavaliosta saa kaikki tarvittavat vitamiinit, joita ihminen päivän aikana tarvitsee. Näillä lisäravinteilla yritetään perustella, että puutostilojen välttämiseksi niitä on hyödyllistä syödä.

Näen näissä tuotteissa ison ristiriidan sen takia, koska mielestäni tärkeämpää olisi panostaa siihen, että perusasiat päivittäisessä ruokavaliossa on kunnossa ennen kun siihen alkaa lisäämään lisäravinteita. Perusasioiden kuntoon laittaminen on pidemmän päälle hyödyllisempää, kuin kikkailu yhden ja tietyn ravintoaineen kanssa.

Totuus Fitline-tuotteiden ravintosisällöstä

Katsoin ihan mielenkiinnosta FitLinen Basic-tuotteen ravintosisältöä ja ensimmäinen asia, joka kiinnitti huomioni oli sokerin määrä. Voisin heittää villin veikkauksen, että tämän tuotteen luvataan lisäävän energiaa päivään ja tuon sokerimäärän avulla se tapahtuu varmasti, kun verensokerit nousevat pilviin tuon yhden annospussin jälkeen! 😀 Saman verran sokeria on 33 grammassa suklaata, joka tarkoittaisi noin 1,5 riviä Fazerin sinistä suklaata. Aivan järjetön määrä sokeria 20 gramman annoksessa!

fitline-basic-ravintosisalto-kokemuksia

Haluan tarkkailla vielä erikseen muiden ravintoaineiden määriä yhdessä 20 gramman FitLine Basic -annoksessa ja kerron mistä ruuista niiden määrät on mahdollista saada täyteen. En ota laskelmissa huomioon rasvan ja proteiinin määrää, koska niitä ei tuotteessa ole nimeksikään.

Fitline Basic vs. oikea ruoka ravintosisällöt

Kuitu 5g

Yhdestä runsaskuituisesta leivästä saa kuitua 2-4g. Siihen kun laittaa päälle vielä vähän kurkkua ja tomaattia, on kuidun määrä täytetty.

Seleeni 30 mikrogrammaa

Seleenin tarve tulee täyteen yhdestä 100 gramman lohiviipaleesta tai 100 grammasta korvasieniä.

C-vitamiini 60 mg

C-vitamiinin määrä saadaan täyteen syömällä 100 grammaa mansikoita tai pinaattia.

E-vitamiini 10 mg

Kourallisesta manteleista tai ruokalusikallisesta vehnänalkioöljyä.

A-vitamiini 333 mikrogrammaa

A-vitamiinin tarve tulee täyteen 150 grammasta porkkanaa tai kahdesta kananmunasta.

Päätelmät Fitline Basic -tuotteen ravintosisällöstä

Monipuolisessa ruokavaliossa päivään mahtuu runsaasti erilaisia ruokia, joista tässä esitetyt ruoka-aineet ovat vain pieni osa siitä. Tästä voimme päätellä, että ei ole mitään hyötyä ostaa lähes 70 euron arvoista tuotetta, jonka ravintoaineet saa täyteen melkein yhdellä päivän aterialla. Näin suoraan sanottuna järkytyin aika kovasti, kun tajusin oikeasti miten surkeasta tuotteesta on kyse. 70 eurolla saa jo sen verran ruokaakin ostettua, että päivittäisen annoksen vitamiinitarpeet tulee täytettyä moninkertaisesti.

En voisi mennä nukkumaan hyvällä omallatunnolla, jos suosittelisin esimerkiksi asiakkailleni näitä tuotteita, koska en voisi todellakaan seistä niiden takana. Täytyy sanoa, että onhan tuo hieno bisnesidea ja iskee varmasti monenlaisiin ihmisiin, joten ei ole ihmekään, että kyseessä on miljoonia tuottava yritys. Ihmiset haluavat nykyaikana vaalia terveyttään ja näiden tuotteiden mainospuheilla on helppo iskeä heikkoon kohtaan.

Ravintotiedot kuitenkin kertovat omaa surullista tarinaansa, jonka vuoksi en pysty perustelemaan mitenkään näiden tuotteiden hintaa tai hyötyä. Näistä hyötyy varmasti sellainen, joka ei viitsi panostaa päivittäiseen ruokavalioon ja vitamiinit jäävät näin saamatta. Nuo vitamiinin määrät tulevat kuitenkin täyteen niin pienestä määrästä ruokaa, että ihmettelen kyllä, jos edes sitä vaivaa ei näe. Näiden tietojen perusteella minusta ei kuitenkaan Fitline-myyjää tule nyt eikä tulevaisuudessa.

(3) Kommentit

  1. Harmillisen usein ihmisiä on helppo höynäyttää. Olen ihmeissäni että Fitline ja muut samanlaiset yhtiöt vielä edes ovat olemassa, kyllä ne sen verran on saanu kuraa tässä lähiaikoina, ja syystäkin! Toi oli hyvä vertailu et mistä saa arjessa ruuasta nuo vitamiinit ja kuidut. 🙂

    1. pauliinafitworld says:

      Sitä ihmettelen minäkin, kun kuitenkin oikeaa tietoa on nykyään saatavilla vaikka millä mitalla. Kai se sitten on niin, että se ei vain kantaudu joidenkin korviin tai tietoa ei haluta uskoa, kun joku tarjoaa helpompaa ratkaisua ongelmaan.

  2. Nimetön says:

    Kiitos postauksesta, ihanaa että joku kirjoittaa täysin rehellisesti ja vastustaa asiaa/merkkiä aidosti. Oon pitkään miettinyt tätä hypetystä, että aamupalaksi ja välipalaksi ja vaikka minkä palaksi vedetään joku ravintolisajauheesta tehty smoothie, kun samat vitamiinit jne saa kyllä ihan normaalilla syömisellä – aivan kuten esimerkeissäsi. Kerrankin luin että eräs fitnessbloggaaja otti aamupalansa 5 eri PURKISTA, siis oikeasti… On vaan jotenkin muodikasta käyttää tollasia, näin mä näen sen myös. Buumi mikä buumi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *