fbpx
Ruokavalio

Kasvissosekeitto – Ihana ja terveellinen syysillan lämmittäjä

Kasvissosekeitto

Huomaa, että syksymieli on saapunut myös tänne Maltalle, koska mieleni alkoi ihan kamalasti tehdä mieli kasvissosekeittoa. Näin sunnuntai-iltana isot marketit olivat jo kiinni, mutta sain koottua lähikaupasta oikein ihanat ainekset keittoa varten. Muutaman pienen lisäyksen tekemällä tästä keitosta saa tehtyä ravintoarvoiltaan ihan täydellisen vitamiinipommin, joka lämmittää mukavasti koleita talvi-iltoja.

kasvissosekeitto-kurpitsa-porkkana

Kasvissosekeitto

4 annosta

1 l vettä

1 pieni kurpitsa

1 pieni sipuli

5-6 keskikokoista tai isoa porkkanaa

1 kasvisliemikuutio

1 prk ruokakermaa tai kuohukermaa

50 g cashewpähkinöitä

1 prk maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)

1 pieni purkki raejuustoa

oliivi- tai rypsiöljyä paistamiseen

maustamiseen: suolaa, mustapippuria, chilijauhetta

Valmista näin:

Laita vesi kattilaan ja tipauta joukkoon kasvisliemikuutio. Kiehauta.

Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkanat pieniksi paloiksi. Halkaise kurpitsa keskeltä terävällä veitsellä. Kaiverra rihmastot ja siemenet pois esimerkiksi lusikan avulla. Viipaloi ja kuori myös kurpitsa. Itse käytin pienestä kurpitsasta vain puolet.

Laita kaikki kasvikset kiehuvaan veteen ja kypsennä niitä 30 min tai kunnes ne ovat pehmeitä.

Kasvisten kiehuessa murskaa cashewpähkinät leikkuulaudalla esimerkiksi nuijaa käyttäen (pieni painaminen riittää). Lämmitä pannulla pieni tilkka öljyä ja kuumenna pannu keskilämmölle. Laita murskatut cashewpähkinät pannulle ja ruskista ne kullanruskeiksi (pähkinät palavat helposti, joten pidä silmällä niiden kuullottumista!). Itse käytin valmiiksi suolattuja pähkinöitä, mutta voit suolata maustamattomat pähkinät myös itse.

Soseuta pehmeät kasvikset. Lisää joukkoon ruokakerma tai kuohukerma valintasi mukaan kunnes keitosta tulee koostumukseltaan ihanan sileää.

Mausta keitto laittamalla muutama ripaus suolaa, mustapippuria ja pienen pieni ripaus chiliä. Keittoa kannattaa maistaa tässä vaiheessa, jotta saat maustettua sen oman makusi mukaan.

Annostele keitto lautaselle, laita keskelle pari ruokalusikallista raejuustoa ja ripottele ympärille cashewpähkinämurskaa. Nyt on aika nauttia!

kasvissosekeitto - kurpitsa porkkana - paahdetut pahkinät

Syksyn uusi lempiruoka

Tästä tuli ihan mun uusi lempiruoka ja mikään ei voita lämmintä keittoa sateen viskoessa ikkunoita. Rakastan raejuustoa juurikin sosekeitoissa, koska se maistuu niiden kanssa taivaalliselta. Raejuuston ja pähkinöiden ansiosta ravintoarvot ovat tässä keitossa enemmän kuin kohdillaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *