fbpx
Ruokavalio

Vihersmoothie joka päivä – haaste

Tiedätkö sen tunteen, kun välillä on ihana hurahtaa uusiin asioihin? Mulla on tällä hetkellä menossa hurahtaminen erilaisiin vihersmoothieihin, joihin surautan erilaisia vihreitä kasviksia ja maltilla hedelmiä. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään turhanpäiväinen hurahtaminen, koska yhdestä smoothiesta saa aimo annoksen vitamiineja, jotka vaikuttavat niin kehon, mielen kuin ihonkin kuntoon.

Päätinkin aloittaa itseäni vastaan haasteen: juo yksi vihersmoothie joka päivä!

Haluan kokea ihan käytännössä miten vihersmoothien juominen kerran päivässä vaikuttaa hyvään oloon. Lehtivihreä onkin ollut viime vuosina esillä terveysaiheisissa blogeissa ja artikkeleissa, joka ei ole sinänsä ihme – lehtivihreässä on klorofylli -nimistä yhdistettä, jota esiintyy esiintyy vihreissä kasviksissa.

Lehtivihreällä on monia terveysvaikutuksia, joista itseäni kiinnostavat eniten sen:

  • kyky vähentää tulehdusta
  • parantaa ihon laatua
  • edistää suolen toimintaa
  • poistaa myrkkyjä kehosta
  • lisätä energiaa arkeen.

Aion haastaa itseni kuukauden ajaksi ja tavoitteena on juoda yksi vihersmoothie joka päivä. Olen näitä smoothieita jo muutaman kerran valmistanutkin ja lemppariainekset smoothieen ovat tällä hetkellä kurkku, baby-pinaatti, banaani, sitruunan mehu ja hunaja. Sekaan laitan hiukan raikasta vettä tai jääpaloja.

Tykkään ylipäätään erilaisista smoothieista, joita onkin nykyään tarjolla vaikka minkälaista. Nämä vihersmoothiet ovat loistava tapa lisätä päivittäistä kasvisten syöntiä ja juotavassa muodossa ne saa syötyä ennen kuin huomaakaan. Katsotaan siis miten käy mun 30 päivän vihersmoothie -haasteen alkaen nyt!

vihersmoothie-haaste

Juotko sä viher- tai muita smoothieita ja oletko huomannut niiden terveysvaikutuksia käytännössä? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *