fbpx
Treeni

Fitness Classic 2018 Bikini fitness tulokset

Bikini fitness huumaa

Olin tänään takahuoneessa huoltamassa ja oli mukava nähdä tuttuja kasvoja vuosien varrelta. Ja täytyy sanoa, että taas kerran ymmärrän, että minkä vuoksi fitnesslajit ovat edelleen suosittuja ja kilpailijoita riittää. Kyllä siinä vain on jotain todella hienoa ja kunnioitettavaa, kun kovan työn tehneet kilpailijat nousevat lavalle nauttimaan saavutetuista tuloksista. Lavan takana näkee toinen toistaan upeampaa kroppaa ja kauniimpaa naista sekä tietysti miehiä. Vaikka voisi luulla toisin, niin lavan takana on hyvä meininki ja varsinkin bikini sarjojen alettua takahuoneessa syttyy kunnon kuhina, kun pitkää jonoa naisia aletaan valmistella lavalle. 

BIKINI FITNESS TULOKSET

Bikini fitness -160 cm:

1. Asha Nabulime
2. Jemina Hietanen
3. Elvi-Victoria Alekseeva
4. Marjo Mattila
5. Anne Eronen
6. Helmi Uotila

Lyhyin sarja oli yllätyksiä täynnä. Sarjan voiton vei itsevarmalla olemuksella Asha Nabulime ja kokenut kisaaja Marjo Mattila sijoittui tällä kertaa neljänneksi. Mielestäni Marjon fysiikka on tasapainoinen ja look oli jälleen kerran onnistunut ja raikas. Pidän myös Elvi-Victorian fysiikasta, jolla on niin ikään todella kaunis ja harmoninen look, joka sopii täydellisesti bikiniin. 

Fitnessclassic2018.bikinifitness.alle160cmtulokset
Vasemmalta oikealle: Helmi Uotila, Marjo Mattila, Jemina Hietanen, Asha Nabulime, Elvi-Victoria Alekseeva ja Anne Eronen

 

 

 

 

 

Bikini fitness -164 cm:

1. Emmi Nenonen
2. Sofie Grusander
3. Liisa Eronen
4. Iida Peltonen
5. Renata Vanhatalo
6. Mervi Kuorilehto

Tässä sarjassa onkin toinen toistaan kauniimpia naisia! Emmi Nenonen voitti kultaa jo toistamiseen ja lähtee edustamaan Suomea EM- kisoihin. Sofie Grusander on uusi nimi, jolla on todella paljon potentiaalia pärjätä bikinissä myös tulevaisuudessa. Tämä sarja oli varmasti kaikkien bikini sarjojen parhaimmistoa pisimmän sarjan lisäksi. 

Fitnessclassic2018.bikinifitnessalle164.tulokset
Vasemmalta oikealle: Mervi Kuorilehto, Iida Peltonen, Sofia Grusander, Emmi Nenonen, Liisa Eronen ja Renata Vanhatalo

 

Bikini fitness -168 cm:

1. Sanna Paasimaa
2. Johanna Guessous
3. Katariina Hokkanen
4. Krista Seuna
5. Erika Selander
6. Janina Hillman

Tämä on se sarja, jossa myös itse kilpailisin pituuteni puolesta, joten sen vuoksi tarkkailen sitä aina erityisen kiinnostuneena. Odotin varsinkin bloggaajakollegani Kristan sijoitusta, nimittäin hän sijoittui hienosti kolmannelle sijalle lauantain Wellness Fitness sarjassa, joka on täysin uusi laji Suomessa. Vastassa oli entinen Suomen mestari Johanna Guessous ja monta uutta potentiaalista kilpailijaa. Sarjan voiton vei itselleni täysin uusi nimi Sanna Paasimaa. 

Fitnessclassic2018.bikinifitnessalle168.tulokset
Vasemmalta oikealle: Janina Hillman, Krista Seuna, Johanna Guessous, Sanna Paasimaa, Katariina Hokkanen ja Erika Selander

Bikini fitness -172 cm:

1. Reetta Virtanen
2. Anette Virkki
3. Sofia Aiello
4. Annika Westerlund
5. Silja Kallio
6. Liisa Säkkinen

Olinkin veikannut Annika Westerlundia tämän sarjan finalistien joukkoon ja hän sijoittuikin neljännelle sijalle. Edelle kirivät junior kilpailijat Reetta Virtanen ja Anette Virkki. Niin ikään Silja Kallio ja Sofia Aiello ovat junior ikäisiä kilpailijoita, joten tämä sarja koostuu monesta potentiaalisesta junior kilpailijasta. 

Fitnessclassic2018.bikinifitnessalle172.tulokset
Vasemmalta oikealle: Liisa Säkkinen, Annika Westerlund, Anette Virkki, Reetta Virtanen, Sofia Aiello ja Silja Kallio

Bikini fitness +172 cm:

1. Tua Wikholm
2. Maija Kivimäki
3. Anniina Mäntyjärvi
4. Mirja Heikkilä
5. Joanna Heikkilä
6. Suvi Lahtinen

Arvelinkin, että Tua tulee nappaamaan tämän sarjan voiton, koska kunto näytti olevan enemmän kuin kohdillaan ennen kisoja. Piristävä lisä oli myös energinen ponnari, joita näkee tosi harvoin bikinikisoissa, mutta joillekin ne vain sopivat kuin nenä päähän. Sarjan kaikki muut finalistit ovat minulle tuntemattomia, paitsi Suvi Lahtinen, joka on vanha tiimikaveri. Tämä sarja oli yllätyksiä täynnä ja nähtäväksi jää, että aikovatko uudet nimet kilpailla uudelleen ja milloin. 

Fitnessclassic.bikinifitness.172yli.tulokset

 

Lisää kuvia löydät täältä

Finalisteissa oli monta yllättäjää, joita ei välttämättä löytynyt somesta ja sen lisäksi näihin yleisiin sarjoihin lisättiin junior- ja masters sarjoista 6 parasta kilpailijaa ja sen vuoksi finalisteissa on kaiken ikäisiä kilpailijoita.

Kilpailussa oli kova taso ja nyt haettiin selvästi lihaksikasta, mutta ei liiallista lihaserottovuutta omaavaa kroppaa, jolla on mahdollisuuksia pärjätä myös EM kisoissa. Odotan innolla miten Suomen joukkueelle käy EM kisoissa, koska nyt on todella valittu kovia kilpailijoita mukaan.

On mukava nähdä, että bikini fitnesissä ei voi pärjätä enää ilman treenitaustaa. Harjaantunut silmä näkee, että noiden jalkojen ja olkapäiden eteen on tehty kovasti töitä! Kunnon lisäksi esiintyminen on todella tärkeässä roolissa ja vaisulla esiintymisellä ei ole asiaa kärkisijoille.

Seuraan mielenkiinnolla tämän vuoden kilpailuja, koska Suomeen on lanseerattu myös uusi liitto PCA, jonka ensimmäiset kilpailut ovat syksyllä. Aion olla silmä kovana seuraamassa myös tätä uutta liittoa ja minkä tasoisia kilpailuja ja kilpailijoita liitolla tulee olemaan.

Fitnesskilpailut elävät pientä murrosta täällä Suomessa ja niin ikään Fitness Classicin kilpailijamäärät olivat kuulemani mukaan noin 200 kilpailijaa vähemmän kuin vuosi sitten. Esimerkiksi kehonrakennuskilpailuja ei tulla käymään enää Nordic Fitness Expossa lokakuussa, joka on ollut kilpailujen vetonaula jo vuosia. On surullista sanoa näin, mutta se tulee varmasti näkymään myös syksyn kisojen vierailijamäärissä.

Kehonrakennuskilpailut kilpaillaan nyt oman liiton alla ja vaikka myös tämän viikonlopun ohjelmassa oli kehonrakennus sarja, niin kilpailijoita siellä taisi olla viisi kun ennen on kilpailtu monessa pituussarjassa. Jos käyn katsomassa kisoja niin silloin ne ovat yleensä kehonrakennuskilpailut, joten on harmi, että vanhaa kunnon kehonrakennusta ei tulla näkemään enää kevään ja syksyn kisoissa. 

Tämä kevät näytti, että aina tulee jotain hyvää ja jotain huonoa. Bikini fitness on selkeästi kehittynyt positiiviseen suuntaan ja pidän tästä uudesta suunnasta. Toivottavasti sama meininki jatkuu myös syksyn kilpailuissa. 

Edellisessä postauksessa listasin omat ennakkosuosikkini, joista moni olikin finalistien joukossa

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

 

 

 

(2) Kommentit

  1. Moikka Pauliina!
    Ihmettelin kuinka on mahdollista, että voi pärjätä kahdessa sarjassa, wellneksessä että bikinissä. Lajit kun pitäisi olla erilaiset ja kunnolta hakea eri asioita. Tai minä sen olen näin käsittänyt. 😀 Osaisitko tästä fitness skenestä tietävänä kertoa miksi näin mahdetaan menetellä?

  2. Mä haluaisin myös kuulla sun mielipiteen tähän wellness/bikini asiaan. Moni kisaaja kilpaili molemmissa ja mielestäni wellness ei erottunut bikinistä niin paljon kuin kokonaan uuden lajin tulisi erottua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *