fbpx
Treeni

Fitness Classic lauantai – kiinnostavimmat sarjat?

bikinifitness-juniorit-fitnessclassic2019

Viikonloppuna kilpaillaan Helsingissä Fitness Classicin parissa ja seuraan myös itse kilpailuja täältä Maltalta käsin. Joku kysyikin, että tulenko tekemään raporttia viikonlopun kilpailuista, mutta tällä kertaa olen ollut niin kiireinen, että en voinut paneutua kilpailijoihin kunnolla. Olen myös seurannut kilpailijoita vähemmän kuin aikaisemmin tämän muuttohässäkän keskellä, joten kovin syväluotaavaa raporttia en olisi varmasti saanut aikaan.

Olen kuitenkin hiukan silmäillyt kilpailijalistoja ja oli hauska huomata, että kilpailemassa on myös vanhoja nimiä, jotka ovat pitäneet taukoa ja jotka kilpailivat samaan aikaan kanssani. Suurin osa oli kuitenkin uusia kilpailijoita. On hienoa huomata, että fitnessurheilu kiinnostaa niin nuorempia kuin vanhempiakin kilpailijoita. Myös bikini fitnesissä kilpailun taso on nykyään kova jo junior-ikäisistä kilpailijoista lähtien. Aikuisten bikini-kisat nähdään huomenna, mutta tässä bikini fitness junioreiden +164cm sarjan kärkikuusikko, joka kiinnitti huomioni ollessa sen varmasti kovimpia junioreiden sarjoja.

bikinifitness-juniorit-fitnessclassic2019
Vasemmalta oikealle: Enni Sinisalo, Anniina Mäntyjärvi, Pernilla Böckerman, Sanna Paasimaa, Nelli Pasanen ja Hanna Uski

Fitness Classic on itselleni kotoisa kilpailu, koska asuin Fitness Classicissa kilpaillessani aina Helsingissä. Kulttuuritalolla on tunnelmallista ja muistan kuin eilisen ne kerrat, kun itsekin nousin siellä lavalle. Viimeinen kilpailuni oli vuonna 2017 ja sen jälkeen fitnesskilpailut ovat jääneet taakse, mutta en voi kieltää etteikö ajatus kilpailemisesta palaisi mieleen vähintäänkin kaksi kertaa vuodessa, kun kilpailut ovat lähellä.

fitnessclassic-pauliinapakarinen-bikinifitness
Kaksi vuotta sitten Fitness Classicin lavalla

Fitnessurheilu on koukuttava laji ja arvostan suuresti jokaista, joka nousee lavalle kisakunnossa. Jokaisen dieetti on erilainen, mutta helpolla ei ainakaan voittajan kunto ja suoritus tule. Miten mahtavalta tuntuikaan, kun monen kuukauden dieetin jälkeen sai palkinnon ja pääsi ansaitusti herkuttelemaan ja fiilistelemään mennyttä kisapreppiä. On edes vaikea kuvailla miltä kisaprepin jälkeen tuntuu. Se on samaan aikaan jonkin asian loppua ja samaan aikaan tunnet valtavaa onnistumisen tunnetta oli kilpailuissa käynyt miten tahansa. On aina ihana nähdä kavereita fitnesin parista ja kilpailut olivat myös sen vuoksi mukavia sosiaalisia tapahtumia. Kilpailujen kulisseissa on todella lämmin tunnelma ja harvassa ovat ne kerrat, kun kilpailuvuosieni aikana koin epäurheilullista käytöstä.

Mietin aiemmin tänä vuonna, että voisin hyvin osallistua Fit Model -kilpailuun, joka pidettiin Suomessa toista kertaa tänään. En näe itseäni tällä hetkellä bikini fitness -lavalla, mutta Fit Model -kilpailu on hyvä vaihtoehto siltä väliltä, jos joskus päädyn kilpailemaan uudelleen. Mulle vinkattiin kilpailusta usean ihmisen toimesta, mutta tiesin, että valmistautumisesta olisi tullut todella hankalaa, kun muutto sattui juuri samaan aikaan. Täältä Maltalta olisi voinut helposti lentää Suomeen, joten sen puolesta se ei olisi ollut ongelma. Jää nähtäväksi, että syttyykö into uudelleen kilpailua kohtaan syksyllä.

fitmodel-finland2019-fitnessclassic2019
Tämän viikonlopun Fit Model -kilpailun voittajakolmikko vasemmalta oikealle: Rose Castren, Viivi Ranta-Krenkku ja Ellen Sorja

Myös täällä Maltalla on fitnesshuumaa, kun Maltan Diamond Cup pidetään tämän viikonlopun aikana. Käyn treenaamassa täällä Fort Fitness -nimisellä salilla, jonka voisi sanoa olevan Maltan fitnessharrastajien mekka. Salilta muutama kilpailee tänä viikonloppuna ja kisakunnossa olevia kroppia onkin näkynyt tällä viikolla treenaamassa. En mennyt katsomaan kilpailua, koska olin varannut kauan odotetun kasvohoidon lauantain hemmotteluksi, mutta onneksi fitnesshuumaan pääsee käsiksi myös netin välityksellä.

hanna-saario-ifbb-diamond-cup-malta
Maltalla kilpaili suomalainen Hanna Saario, joka voitti upeasti sekä yleisen, että mastersien body fitness -sarjan!

Never say never pitää paikkaansa myös tässä asiassa. Olen kuitenkin sen verran viisastunut, että nykyään en lähde kilpailemaan heikoin perustein. On muutama kilpailu, jotka olisi oikeasti pitänyt jättää väliin kisavuosien aikana, mutta nuorempana kun piti saada kaikki mulle heti.

Jos nyt lähtisin kilpailemaan pitäisi perusasioiden olla kunnossa. Varmasti suurin asia, joka tällä hetkellä vaikuttaa päätökseen on työ ja uran luominen. Varsinkin nyt, kun sain juuri torstaina tietää, että sain markkinoinnin asiantuntijatyön täältä Maltalta isosta kansainvälisestä yrityksestä! Kilpaileminen ei todellakaan sovi uuteen työhön, johon pitää antaa nyt kaikki keskittyminen.

Tosiaan neljä viikkoa ehdin etsiä töitä (aloitin töiden haun jo Suomessa) ja kymmenien haastattelujen ja tehtyjen tehtävien jälkeen super miellyttävä paikka lohkesi. Kerron uudesta työstäni lisää myöhemmin, mutta sen voin ainakin sanoa, että olen super onnellinen sen johdosta! Pääsen haastamaan itseäni ammatillisesti aivan uudella tavalla. Lähiaikoina on siis varmastikin luvassa postausta töiden hakemisesta ulkomailla. Näiden neljän viikon aikana tuli todellakin opittua vaikka mitä, josta voi olla hyötyä muillekin.

 

 

 

(2) Kommentit

  1. Onnea työpaikan johdosta! <3

    1. pauliinafitworld says:

      Kiitos paljon! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *