fbpx
Treeni

Kotitreeni – näin rakennat salin kotiin

kotitreeni-laihduttaminen-rasvanpoltto-kotona

Mulla on ollut jo vuosia haaveena rakentaa kotiin oma pikkusali, jossa voisin treenailla silloin kun en salille halua jostain syystä lähteä. Nyt kun tilaa täällä uudessa kodissa riittää tilaa, ei ollut vaikea päätös hankkia kotiin tarvittavia treenivälineitä.

Kotona voi tehdä todella monipuolista treeniä myös kehonpainolla, mutta halusin ehdottomasti, että kotoa löytyy tarvittavat välineet myös suhteellisen kovan voimaharjoittelun toteuttamiseen. Tässä vaiheessa täytyy kuitenkin sanoa, että vaikka jalkoja ja varsinkin pakaroita olenkin saanut treenattua tehokkaasti kotona, kovimmat treenit tulee edelleen tehtyä salilla.

Tämä johtuu siitä, että salilla saa asetettua laitteisiin isommat vastukset, jotka ovat edellytyksenä lihasmassan ja voiman kehittämisessä. Siitä huolimatta olen saanut jalkojen lihakset aivan tajuttoman kipeäksi myös kotitreenillä ja olen huomannut, että tämä pidempiä sarjoja painottava hapottava kotitreeni ja salilla isoilla kuormilla tehtävät jalkatreenit ovat ihan loistava yhdistelmä.

Kotona treenatessa saan uskomattoman poltteen ja toistoja tulee tehtyä enemmän kuin salilla. Rasvaa on palanut ja kroppa on kiinteytynyt tällä tavoin selkeästi. Tässä tulee taas todettua, että monipuolisuus on ehdottomasti kehittävimmän treenin salaisuus.

kotitreeni-laihduttaminen-rasvanpoltto-kotona

Mitä välineitä tarvitaan kotitreeniä varten?

Valitsin välineet kotiin sillä ajatuksella, että yhdellä välineellä saan tehtyä monta erilaista liikettä. Sen lisäksi halusin välineitä, joilla voin tehdä eristäviä liikkeitä isompien liikkeiden lisäksi.

Nämä välineet löytyvät omalta “kotisaliltani”: 

 • tanko (keskipituinen)
 • säädettävä penkki
 • eri painoisia levypainoja
 • matto
 • hyppynaru
 • eri painoisia käsipainoja
 • nilkkapainot
kotitreeni-tanko-valineet
Keskipituinen tanko kotiin, salilla olevat pitkät tangot ovat hiukan liian pitkiä asuntoon

kotitreeni-valineet-kasipainot-levypainotkotitreeni-penkki-matto

kotitreeni-nilkkapainot-hyppynaru
4 kilon nilkkapainot todellakin tuntuvat 😀

Näiden lisäksi ei oikeastaan tarvitse muita välineitä. Jumppapallon voisin vielä ostaa, koska tykkään tehdä sen päällä vatsoja ja joitakin peppuliikkeitä. Toki välineillä voi lähteä hifistelemään ja tehdä treenin esimerkiksi pelkällä kuminauhalla, mutta vielä en ole kokenut sille tarvetta. Perusasiat toimivat myös kotitreenissä.

Miten lämmittelen ennen kotitreeniä?

Lämmittely on ehdottoman tärkeää, oli sitten kyseessä treeni kotona tai salilla. Niin salilla kuin kotonakin aloitan lämmittelyn tekemällä lyhyitä venytyksiä, kiertoja ja liikkeitä kehonpainolla. Niiden lisäksi heiluttelen jalkoja, pyörittelen käsiä, olkapäitä ja yläkroppaa.

Lämmittelyt teen usein fiiliksen mukaan ja usein joku toinen paikka tarvitsee enemmän lämmittelyä kuin toinen. Ei kannata siis liikaa tehdä asioita pakon sanelemana.

Lämmittelyn aikana huomaan, kun kroppa alkaa syttyä treeniin. Veri alkaa kiertää lihaksissa, alan hikoilla ja syke nousee. Tulee vahvempi olo. Moni tekeekin sen virheen, että lähtee treenaamaan ennen hermoston heräämistä. Silloin treenin ensimmäiset liikkeet menevät täysin hukkaan.

Mikään ei voita kyllä voita sitä fiilistä, kun laittaa musiikin kajareista täysille ja aloittaa treenaamaan. Hikipyyhe on kovassa käytössä ja se joka sanoo, että kotona ei voi treenata kunnolla on kyllä väärässä! Parasta kotitreenissä on se, että treenin jälkeen pääsee syömään samantien ilman matkustusta salilta pois. Palautusjuomankin voi jättää pois, kun pääsee heti oikean ruoan ääreen.

Olen ihan innostunut tästä kotitreenistä ja mielessä on alkanut siintää ajatus treenivideoiden tekemisestä Youtubeen ja ehkäpä ihan erillisestä valmennuksesta kotitreeniä varten! 🙂 Haluaisitko lukea kotitreeneistä lisää täällä blogissa? Tämän hetkisiin valmennuksiini pääset mukaan täältä.

(4) Kommentit

 1. Annika says:

  Tuo kotitreeni valmennus kuulostaa todella hyvältä idealta! Olisi kiva saada vaihtelua omiin treeneihin 🙂

  1. pauliinafitworld says:

   Mahtava kuulla, täytyykin laittaa sellainen suunnittelun alle! 🙂

 2. Heippa Pauliina,kiva lukea sun kuulumisia ja elämisiä. Minusta olis kiinnostavaa tietää sun kokemuksen perusteella enemmän ulkomailla asuimisesta, esim mistä lähteä liikkeelle, miten hankkia asunto, muut käytännönasiat, kustannukset, harrastukset, syömiset ym? Olettaisin että voisi olla muillekin kuin minulle tarpeellista tietoa tälläisestä.. Olisiko tälläinen siis mahdollista joskus?🙂

  1. pauliinafitworld says:

   Moikka Tytti! Aivan ehdottomasti on mahdollista. Tuosta aiheesta löytyykin paljon kirjoitettavaa ja uskon kanssa, että olis hyödyllistä tietoa monelle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *