fbpx
Uncategorized

Sukupuolineutraalisuus – kaukana tasa-arvosta

Kuulin tänään, että on oikeasti olemassa sukupuolineutraaleja pukuhuoneita. Tälläinen löytyy ala-asteelta, jossa luokalla on kolme sukupuolineutraalia lasta. Vanhemmat ovat päättäneet, että lapsella ei ole sukupuolta. Neuvolassa lapsesta saatetaan puhua “henkilönä”, ei tyttönä tai poikana. En ole vielä kertaakaan ottanut kantaa tähän aiheeseen, mutta nyt on pakko kommentoida itsekin, koska toimet asian ympärillä alkavat saada uskomattoman isoja piirteitä.

Olen aiemmin kirjoittanut sukupuolirooleista ja siitä, että olen vanhojen sukupuoliroolien kannalla. Tämä tarkoittaa mulle sitä, että olen naisena vahvasti tietoinen itsestäni ja esimerkiksi miehen kanssa saman katon alla asuessani teen mielelläni kotityöt. Toki on ihanaa, että mies auttaa kotitöissä, mutta en vaadi sitä. Teen mielelläni naisten työt ja mies saa hoitaa miesten työt. Monesti kun nykyaikana tästä aiheesta avaa suunsa, saa aikaan kiivasta keskustelua. Monelle nykyajan naiselle on vaikeaa ymmärtää, että joku oikeasti nauttii kotitöiden tekemisestä. 

sukupuolineutraalisuus

Uutisista on saatu viimeaikoina lukea, että jopa liikennemerkkejä suunnitellaan muutettavaksi sukupuolineutraaleiksi, koska se on nykyajan suunta. Mielestäni tämä muutos on lähinnä pelottavaa. On pelottavaa, että aikuiset ihmiset voivat määrätä, että lapsella ei ole sukupuolta ja vielä sellaisessa iässä, että lapsella ei ole vielä siitä itsekään tietoa. Mitä tapahtuu, kun lapsi kasvaa ja hänellä on identiteetti täysin kadoksissa ja todellinen maailma tulee eteen? Yhteiskunnastamme löytyy varmasti tärkeämpiäkin aiheita, joihin käyttää aikaa ja rahaa, kuin liikennemerkkien korjaileminen. 

Tällä hetkellä tämä muutos saattaa tuntua vielä pieneltä, mutta luulen että isoja ongelmia tullaan näkemään vasta parin sukupolven jälkeen. Huomaan, että nykyajan lapsilla on todella paljon auktoriteettiongelmia. Voisiko olla, että nykyajan lapsilla ei ole välttämättä kotona sitä miehen mallia ja auktoriteettia, joka sanoo kaapin paikan? Kun kaikki on mahdollista ja kaikki sallitaan, on vaikeaa erottaa oikeaa väärästä. Pahimmassa tapauksessa poliisi tai joku muu viranomainen on ensimmäinen auktoriteetti, jonka lapsi joutuu elämässään kohtaamaan. Itse arvostan kasvatusta, jossa on sekä rajoja, että rakkautta. 

Jokainen olkoon mitä haluaa, mutta itse kuulun niihin, joka haluaa olla rehellisesti nainen. Arvostustani ei vie pois se, että teen niitä kotitöitä tai että tykkään pukeutua naisellisesti ja nauttia omasta naisellisuudestani.

sukupuolineutraalisuus

Mielestäni menee liian pitkälle, että koko yhteiskunta yritetään muuttaa tämän uuden suuntauksen mukaisesti. Olen itse periaatteessa siinä parhaimmassa lapsentekoiässä, mutta mulle asia ei ole vielä ajankohtainen ja saan puistatuksia pelkästään siitä ajatuksesta, että joku neuvolantäti alkaisi nimitellä omaa lastani henkilöksi ja sivuuttaisi kokonaan ihmisen sukupuolen. En todellakaan hyväksyisi sellaista tapaa. Se nyt kun vain on ihan biologinen juttu, vaikka toki jotain poikkeuksia löytyy ja se nyt on ihan asia erikseen. 

Se, että joku tietty ryhmä haluaa määrittää kaikki ihmiset sukupuolineutraaleiksi, ei todellakaan ole tasa-arvoa. Jokainen saa olla millainen haluaa, mutta siinä vaiheessa kun se vaikuttaa myös kaikkiin ympärillä oleviin ihmisiin, niin siitä on tasa-arvo kaukana. Mielestäni tätä asiaa ei ole mietitty pidemmän päälle, niin kuin ei ole montaa muutakaan asiaa tässä yhteiskunnassa. Luulen, että tässäkin asiassa mennään metsään ja pahasti, vaikka vaikutukset eivät vielä näy. Välillä tekisi mieli paeta jollekin toiselle planeetalle, kun seuraa mitä tässä maailmassa tapahtuu. 

Lue edellisestä postauksesta mikä sai mut kyyneliin. 

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

 

 

(69) Kommentit

 1. Liikennemerkit uudistuvat tieliikennelain kokonaisuudistuksen myötä. Liikennemerkit on tarkoitus modernisoida ja yksinkertaistaa esimerkiksi juuri niin, että kaukaa erottaa siinä esiintyvän ihmishahmon (kaksi jalkaa). Eihän tällä nyt ole mitään tekemistä tuon sukupuolineutraaliuden kanssa, mikä on muutenkin mediassa tahallaan väärin ymmärretty ja kärjistetty juttu.

 2. Onko joku yrittänyt viedä sinulta perinteisiä sukupuoliroolejasi elämästäsi pois, vai miksi sinua häiritsee se, että muille ihmisille annetaan mahdollisuus rikkoa niitä? Mihin pukukoppiin sinä sijoittaisit hämmentyneen pienen lapsen, joka on biologisesti tyttö mutta joka kokee olevansa poika ja tulee kohdelluksi sen mukaisesti?
  Minua jäi kovasti kiinnostamaan myös tämä osa kirjoituksestasi, jota hieman muokkasin:
  “On pelottavaa, että aikuiset ihmiset voivat määrätä, että lapsella on tietty sukupuoli ja vielä sellaisessa iässä, että lapsella ei ole vielä siitä itsekään tietoa tai lapsi kokee määrätyn sukupuolen vääräksi. Mitä tapahtuu, kun lapsi kasvaa ja hänellä on identiteetti täysin kadoksissa ja todellinen maailma tulee eteen?”
  Sukupuolineutraalius ei vie keneltäkään sukupuolta pois vaan antaa vaihtoehdon valita. Se, että sinä pidät kotitöiden tekemisestä ja koet, että miehen tulee näyttää lapselle kaapin paikka, on ihan ok. Yhteiskunnan ei kuitenkaan tulisi olettaa, että ajattelet näin SEN VUOKSI, että olet nainen. Ketään ei tulisi kasvattaa kuvittelemaan, että naiseus tai mieheys vaatii stereotypioiden toteuttamista. Siitä tässä “pelottavassa muutoksessa” on kyse; annetaan ihmisille vapaus valita. Itse uskaltautuisin vertaamaan tätä siihen, etten esimerkiksi kastaisi lastani, koska haluan antaa hänelle vapauden itse valita, uskooko johonkin. En siis odottaisi lapselta hänen sukupuolielintensä perusteella tietynlaisia leikkejä tai ammatillista suuntautumista.
  “Se, että joku tietty ryhmä haluaa määrittää kaikki ihmiset sukupuolineutraaleiksi, ei todellakaan ole tasa-arvoa. Jokainen saa olla millainen haluaa, mutta siinä vaiheessa kun se vaikuttaa myös kaikkiin ympärillä oleviin ihmisiin, niin siitä on tasa-arvo kaukana. ” Mikähän ihme tämä ryhmä on ja millä tavalla he ovat vaatineet sinua luopumaan naisena olemisesta? 😀

  1. Eerika says:

   Se nyt vaan sattuu olemaan biologinen asia, että oletko tyttö,vai sitten poika. Ei kenenkään oms päätös.
   käsittämätöntä, ihan oikeesti.

  2. Toki se on biologinen asia, millaiset sukupuolielimet ihmisellä syntyessään. Sukupuoli ei kuitenkaan koostu pelkästään niistä 🙂

  3. Milla-Susanna says:

   Moi Ella!
   Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miten se pieni lapsi jonka vanhemmat antavat hänen itse päättää sukupuolensa, valitsee sen?
   Mielenkiinnonkohteiden, sukupuoliroolien vai minkä mukaan? Jos hänelle ei edes opeteta perinteisiä sukupuolirooleja niin mistä ja miten hän sen valitsee?
   Ja tuo kaste-asia. Jos et kasta lastasi niin annatko hänelle kuitenkin mahdollisuuden uskoa vai opetatko hänet pienestä pitäen siihen, että Jumalaa ei ole olemassa ja annat sitten itse päättää?

  4. pauliinafitworld says:

   Niin kuin kirjoitinkin, niin jokainen olkoon mitä haluaa, mutta minä en halua, että itseäni kutsutaan henkilöksi tai olikoksi ollessani vaikka terveyskeskuksessa. Ja jos joskus saan lapsia, niin häntä ei todellakaan kutsuta henkilöksi vaan ihan tytöksi tai pojaksi. Se ei vie kuitenkaan häneltä itseltään oikeutta päättää mihin haluaa suuntautua kun kasvaa. Nämä uudistukset tulevat pakostikin koskettamaan myös meitä, jotka emme ole sen kannalla ja sen vuoksi se ei ole tasa-arvoa ollenkaan.

 3. Voi Pauliina olet niin oikeessa ja ihana kun tämän tekstin kirjoitit.
  Kauhulla ja huvittuneenakin jään seuraamaan minkälainen paskamyrsky tästä sun kommenttiboksiin nousee kun tämän aiheen puolustajat löytää tiensä tänne 😀
  Ja juurikin tuo että jos täytyy antaa jotain aivan käsittämättömia ‘vaihtoehtoja’ niin fine. Mutta täytyykö koko yhteiskunta laittaa ylosalaisin sen takia, juuri niinkuin kirjoitit. Eli esimerkkinä juuri liikennemerkit. Miksi ne on muutettava jonkun helvetin kolmannen vaihtoehdon takia ?! Täysin käsittämätöntä ja idioottimaista verorahojen tuhlausta. Samaan aikaan kun omat vanhuksemme eivät saa läheskään kaikki asianmukaista ja kunnioittavaa huolenpitoa!

  1. pauliinafitworld says:

   Kiitos! Ja juuri näin, olkoon jokainen vaikka puu tai kottikärry, jos haluaa, mutta antaa meidän muiden olla naisia ja miehiä kun niin haluamme.

 4. Ella tuossa edellä sanoi hyvin sen mitä itsekin ajattelen.
  Juuri tuon kaltaisen ahdasmielisen “on vain nainen ja mies” kaltaisen ajattelutavan takia on pitänyt lähteä ajamaan sitä faktaa, että sukupuoli on paljon muutakin, kuin sitä mitä haaravälistä löytyy tai mitä meidän yhteiskunta on joskus määrittänyt nais- ja miessukupuolen olevan. Jokaisella yksilöllä on oikeus toteuttaa itseään juuri sellaisena kuin kokee, ei sitä pidä olla määritetty valmiiksi, kuten nykyään; koska olet nainen, et ole hyvä x-asiassa tai olet hyvä vain x-asiassa ja toisin päin. Sukupuoli määrittää meidän yhteiskunnassa aivan liikaa ja on PIRUN MAHTAVAA että ihmisille annetaan mahdollisuus valita ja osoittaa osaaminen ja oma kokemus itsestä käsin, ei sukupuolesta.
  Lisäksi mä uskon aika vahvasti, että nämä sukupuolineutraalit muksut ovat aika hyvin tietoisia sukupuolista ja niiden moninaisuuksista ja löytävät aivan varmasti paikkansa.

  1. pauliinafitworld says:

   En määrittele itseäni sen mukaan että osaan vaikka kokata jos sitä haet takaa. Yhtä lailla rakennan kehoa, joka on miesten laji ja se on täysin ok. Mitä tulee esimerkiksi kotitöiden tekemiseen parisuhteessa niin se tulee musta sisältä, ei mistään sukupuolirooleista. Tykkäisin tehdä niitä vaikka olisin suuntautunut naisiin 🙂

 5. Mä otan valmiiksi popparit esiin 😀 vihakommentteja odotellessa!

 6. Kyllä sinä saat olla aivan niin naisellinen kuin haluat, mutta annathan myös muiden päättää oma sukupuolensa ja sen ilmitulo 🙂 Sukupuolineutraalius ei ole sinulta pois vaan annetaan kaikkien kukkien kukkia <3

  1. pauliinafitworld says:

   Annan kyllä mutta silloin mun ei tarvii nähdä mun omassa elämässä sitä, että mua yritetään laittaa neutraaliksi tai henkilöksi 🙂 Jos pystyn olemaan täysin erossa tästä niin silloin tämä kuppikunta on mulle ihan ok. nyt se vain sattuu koskettamaan myös minua koska en voi välttyä siltä 🙂

 7. Et ole ajatuksiesi kanssa yksin. Arvostan rohkeuttasi tuoda ajatuksesi julki, vaikka äänekkäät “sukupuolenhäivyttäjät” ei siitä pidäkkään.

  1. pauliinafitworld says:

   Kiitos ihana kuulla!

 8. Katsot asiaa todella pintapuolisesti. Sain tekstistä vaikutelman että kirjoitat asiasta jotain nopeasti.
  Mainitsit tekstissäsi:
  ”Kun kaikki on mahdollista ja kaikki sallitaan, on vaikeaa erottaa oikeaa väärästä.”
  En ymmärrä miten tuo liittyy mitenkään sukupuolineutraallisen lapsen elämään. Tietenkin voi olla, että vanhemmat sallivat kaiken, mutta myös sukupuolineutraaleilla lapsilla voi olla täysjärkiset vanhemmat jotka asettavat rajoja.
  Hyvä silti että tuot omaa mielipidettäsi esille. Sen takiahan me luemmekin blogiasi.

 9. Katariina says:

  Tsemppiä kommenttien kestämiseen, mutta kyllä sä ne kestät, koska olet sinä <3 Mä olen samaa mieltä kanssasi ja sukupuolineutraalisuuden toitottajat eivät tosiaan ymmärrä näitä haittapuolia. Mies ja nais-merkinnät eivät myöskään pakota ketään valitsemaan sukupuolta, jos tämä oli osan puolustuspuhe neutraalisuuteen. Neutraali sanana on yhtä kuin ei mitään. Ja suunta mihin ollaan menossa on mun mielestä pelottavaa, ei siksi että se uhkaisi mun naiseutta, vaan siksi että tätä yhteiskuntaa ei voi täysin muuttaa neutraaliksi. Enkä ymmärrä miten sukupuolesta on tullut loukkaava termi. Kasvatus lähtee kotoa ja lapsesta saakka mun ystäviin on kuulunut kaikenlaisia ihmisiä. Kaiken värisiä ja kokoisia. Jotkut tytöt tykänneet tytöistä. Jotkut pojat pojista ja jotkut eivät ole tykänneet kenestäkään. Jos sukupuolesta tulee jollekkin este, kannattaisi miettiä nuoren lähtökohtia ja kasvatusta. Mä aion kutsua mun tyttöä tytöksi ja toivon, että niin tullaan muuallakin tekemään. Moni täällä kommentoinut on pyytänyt sinua antamaan muiden "valita mitä on". Eihän siinä ole silloin kyse neutraalisuudesta. Jos joku kokee olevansa poika niin silloin hän on, mutta se ei tee hänestä sukupuolineutraalia ja se on ihan ihmisen biologiankin kannalta aika vaikeaa. Koskaan ei ole ollut ongelma muuten leikkiä "poikien leluilla" vaikka olen elänyt lapsuuteni ah sinä aikana, kun sukupuolesta ei nostettu mitään numeroa luojan kiitos siitä 😉 Mä olen samoilla linjoilla ja rohkea teko kirjoittaa aiheesta mutta helkkarin hyvä kun kirjoitit!

  1. pauliinafitworld says:

   Kiitos ihana <3 munkin mielestä tää on pelottavaa. Tässä ollaan hyvää vauhtia menossa tulevaisuuden cyber maailmaan, jossa ihmiset on neutraaleja robotteja 😀 Mäkin leikin pienenä leegoilla ja juoksin metsässä poikien kanssa. Ja silti tunnen olevani täysin tyttö. Me eletään kuitenkin jo niin tasa-arvoisessa yhteiskunnassa, että mun mielestä tälläinen neutralisoiminen ei aja asiaansa. Täällä meillä naiset voi tehdä miesten töitä, tienata yhtä paljon tai olla tekemättä kotitöitä. Sukupuolella ei ole tähänkään mennessä ollut merkitystä meidän modernissa yhteiskunnassa…

 10. Voi herranjumala mikä itku tästäkin syntyi, kuinka sekaisin tää maailma on jo nyt! Kyllä se niin on että siinä vaiheessa kun syntyy tähän maailmaan näkee aivan selvästi että onko kyseessä tyttö vai poika. Vai missä vaiheessa sukupuoli on muuttunut mielentilaksi jolloin voi itse päättää mitä sukupuolta haluaa olla?? “Tänään musta tuntuu että mä olen tyttö, mutta ensi viikolla voinkin sit olla vaikka poika.”
  Itse en todellakaan halua tehdä lapsia tähän maailmaan koska meno on jo nyt tällaista. Mielestäni tämä oli yks sun parhaista teksteistä ikinä, olen täysin samaa mieltä!!!

  1. pauliinafitworld says:

   Mietipä kun joku haluaa nyt oikeasti tämän jälkeen olla vaikka puu 🙂 samaa mietin minäkin. Eipä ole paljon lapsientekohaaveita kun touhu on tälläistä… tai sitten muuttaa johonkin ulkomaille täältä kun touhu menee yli…

 11. Kiva kun kirjotat avoimesti omista mielipiteistä! Sen verran pitää aiheeseen myös kommentoida, että sukupuolisensitiivisyydessä on hyvin pitkälle kyse siitä, että tuodaan entisen mustan ja valkoisen rinnalle myös niitä harmaan sävyjä. Koska kaikki ei aina pysty itseään mustaksi tai valkoiseksi mieltämään. Harmaan sävyjen tuominen rinnalle ei luonnollisestikaan poista mustan ja valkoisen mahdollisuutta olla sitä mitä on.

  1. pauliinafitworld says:

   Ei poistakaan mutta jos yleisissä laitoksissa kuten kouluissa aletaan kutsua kaikkia ihmisiä henkilöiksi niin silloin se koskettaa myös mua 🙂 kaikkien laittaminen samaan muottiin on sairasta

 12. pirpana says:

  En kyllä ymmärrä kuinka kasvatus (lapset villejä, ei isän mallia??) liittyy millään tavalla lapsen sukupuoleen. Taitaa olla nyt ihan omia pohdintojasi. Nimimerkillä yh. äitin lapsi, kyllä äitikin voi olla perheen auktoriteetti.

  1. pauliinafitworld says:

   Tottakai voi olla. Miehen malli voi tarkoittaa myös niitä rajoja oli kyseessä kumpi sukupuoli tahansa. Olet varmaan lapsen äitinä huomannut miten auktoriteettiongelmat kasvaa. Ylä-asteelle ei opettajat uskalla mennä töihin kun meno on kuin villissä lännessä, kyllä se kasvatuksesta tulee

 13. Niin samaa mieltä!! Uskomatonta soopaa kohta lapsiparat on ihan sekasin että mitä ihmettä ovat.

  1. pauliinafitworld says:

   Juuri näin! Ja mietipä tilannetta missä joku lapsi päättää olla vaikka dinosaurus ja sitten ollaan tarhassa että hei vähän hiljempaa dinosaurus ja muut henkilöt. Ai että on hienot ajat edessä tässä yhteiskunnassa 🙂

 14. Joo kyllä tää maailma on mennyt iha sekaisin!!! Päästään vialla olevat ihmiset kuvittelee että ne möröt lähtee sieltä päästä tällaisilla asioilla. Että paha olo helpottaa kun voit teipata munan lahkeeseen ja leikkiä naista pitsimekossa. Tai kun voi muuttaa nimensä jonkun tundratuulen mukaan ni voi leikkiä ettei kukaan tiä sun olevan nainen. Tää on mennyt iha kipeäksi että nämä ihmiset väittävät Muita ahdasmielisiksi jos emme hyväksy heidän näkökantaansa ja tuo tätä heidän omaa identiteetin puutetta kaikkien muidenkin ongelmaksi.
  Mun puolesta voi esiintyä vaikka joulupukkina, mutta ei koko maailman tarvii esiintyä.
  Ja tää sukupuolettomuuden tuputtaminen pienille lapsille on järkyttävää, sehän on pahempaa kuin se että tyttö ohjataan leikkimään tyttöjen ja poika poikien leikkejä! Lapsella ei ole silloin MITÄÄN pohjaa jolle lähtee rakentaa mitään…edes sitä mitä hän ei ainakaan ole.
  Ja tuolla kommenteissa oli liikennemerkeistä..kyllä ne muutetaan sukupuolettomiksi ihan näiden mielensäpahoittajien toimesta.
  Menis nekin valittajat auttamaan vaikka nälänhädästä kärsiviä lapsia afrikkaan. Tai muuta järkevää.

  1. Niin hyvin sanottu toi ” edes sitä mitä hän ei ole”! Tosi hyvä pointti. Koska jos ei ole koskaan elämässä mitään vertailukohtaa niin miten sit osaa ponnistaa ja suuntautua elämässä omien kiinostusten luo ja rakentaa omaa persoonallisuutta yms

  2. pauliinafitworld says:

   Tämä oli hiton hyvä kommentti. Ja olen täysin samaa mieltä Ronjan kanssa… entistä sekavammaksi menee tää touhu…

 15. Onhan tämä hullua touhua tänä sukuåuolineutraalisuus. Asiaa kannattavat kyllä hyppivät silmille jos sitä ei kannateta. Sen ymmärrän että ajetaan tasa-arvoa esim palkka-asioissa mutta miten sukupuolineutraalisuus liittyy esim lasten leikkimisiin. Meillä ainakin poika leikkinyt omat prinsessa leikkinsä läpi ja vaihe ohitettu ilman se suurempaa vyöhötystä. Ja nukkeleikit jatkuu aika-ajoin. Tyttö leikkii luontevasti autoilla, tykkää livenä enemmän koneista kuin poika. Biologiaa kun ajatellaan niin faktahan on että ketään meistä täällä ei olisi jos ei olisi TYTTÖJÄ ja POIKIA!! Mikään laji ei jatku ilman KUMPAAKIN sukupuolta. Toki jos tyttö kokee itsensä pojaksi tai tykkää tytöistä niin ihan vapaasti ja pojilla samoin. Ja Toisekseen geenit määrää aika hyvin jo sikiön kehityksessä mikä SUKUPUOLI syntyvälle lapselle tulee. Hyvin harvassa on ne lapset joilta ei pystytä sukupuolta tunnistamaan. Eipä meistä KUKAAN pysty määrittelemään varsinkaan luonnollisessa munasolun hedelmöittymisessä että tuleeko sieltä siittiön mukana x vai y. Kuulin errän sanojan että sitten kun mies peniksen kautta synnyttää lapsen niin voin uskoa tähän sukupuolineutraalisuuteen😂

  1. pauliinafitworld says:

   Näen myös, että tästä tulee nousemaan isoja ongelmia tulevaisuudessa, kun kaikki eivät tätä aatetta kannata. Tässä kajotaan mun mielestä ihmisyyteen. itse leikin myös pienenä leegoilla ja autoilla mutta myös niillä barbeilla ja nukeilla. Silti musta on tullut nainen ja sellaiseksi tunnen myös itseni. Mulla on tässä yhteiskunnassa täysin samat mahdollisuudet kuin miehilläkin, enkä koe asemaani uhatuksi. Mun puolesta jokainen tuntekoot itsensä miksi haluaa, mutta tämä tulee pakostikin vaikuttamaan myös meihin toisinajattelijoihin, viimeistään siinä vaiheessa jos tekee lapsia tähän maailmaan. Silloin se ei todellakaan ole tasa-arvoa.

 16. Itse myös haluan että parisuhteessa mies on mies ja nainen on nainen, mutta mielestäni se ei liity noihin kotitöihin niinkään. Laitan kyllä aina ruuan, mutta en kyllä näe että siivoaminen on mun tehtävä ja mies vaihtaa renkaat tai lampun kaksi kertaa vuodessa?
  Ehkä se on eri asia kun ei ole lapsia tai lemmikkejä niin jaksaa siivota yms, mutta mä palaisin loppuun jos joka päivä töiden jälkeen alkaisi uusi duunivuoro kotona..

  1. pauliinafitworld says:

   Mulla tää ei liity sukupuolirooleihin, vaan tulee luonnostaan. Miehisyyteen ja naiseuteen liittyy myös monia muita juttuja kuin kotityöt. Niistä saisi ihan oman postauksensa

 17. Ihan täysin samaa mieltä! Kaikki pitää nykyään neutralisoida ja mikä tosiaan on maailman tila muutaman vuoden päästä?!?

  1. En yhtään ihmettele että mieleltään sairaita ihmisiä on koko ajan enemmän ja enemmän ku aletaan lapsesta asti jo sekoittamaan sitä pääkoppaa näillä nykymaailman “trendeillä”.

 18. Ihan naurettavaa, että jotkut kutsuu lastaan “henkilöksi” eikä tytöksi tai pojaksi. 😀 😀 Monessa muussakin asiassa tullut huomattua, että perus maalaisjärki on kadonnut ihmisiltä, mitä ennen oli..

  1. pauliinafitworld says:

   Älä muuta sano… tosi pelottavaa touhua…

 19. Niin miksi se sukupuoli ei voi vaan olla sukupuoli? Miksi se olis joku mielentila? Itse ainakin ajattelen, että identiteetti on sitten se, mikä määrittää sisäisesti sen kokeeko se ihminen itsensä mieheksi vai naiseksi myöhemmässä vaiheessa. Identiteetti käsittääkseni kehittyy vasta murrosiässä.
  Ja jos olis joku harmaa-alue? Niin miksi kaikki eivät syntymästään lähtien myös ole fyysisesti samannäköisiä, jotta tämä mielentila jota sukupuoleksikin kutsutaan voisi näyttäytyä tasapuolisesti? Kyllähän miehen vehkeet viittaa enempi miehen vehkeisiin ja naisten naisiin 😉 epäreilua… eikä yhtään tasa-arvoista.
  Kokonaisuudessaan hyvä ja ajatuksia herättävä kirjoitus Pauliina! 😊

  1. pauliinafitworld says:

   Juuri näin. Identiteetti muodostuu vasta myöhemmin. Niin kuin aiemmin kommentoinkin niin kuitenkin tässä yhteiskunnassa on naisilla ja miehillä ihan samat mahdollisuudet, vaikka tuntisi itsensä enemmän mieheksi tai naiseksi. Sen vuoksi tälläinen ihmisten neutralisointi on täysin tarpeetonta

 20. Mikaela says:

  Huhhuh, taas mennään. Mäkin olen ihan 100% nainen vaikka pidänkin kiinni omista oikeuksistani, en kuuntele yhtäkään seksististä vitsiä, raiskausläppää tai naisten vähättelyä, odotan mieheltäni yhtä paljon vaivaa parisuhteessa, panostan uraani ja teen niin paljon kuin mahdollista naisten ja naisten aseman eteen. Tämä ei millään tasolla tarkoita ettenkö voisi laittaa miehelleni ruokaa ja hemmotella häntä, olla empaattinen ystävä ja haluta kaikille ympärilläni pelkkää hyvää.
  Naiseus ei missään nimessä ole yhtäkuin “perinteinen nainen”, se on vain patriarkan luomaa harhaa. Naiset, jos vaan antavat itselleen mahdollisuuden, ovat kaikki vahvoja, itsenäisiä, “take no bullshit” -naisia jotka tiukan paikan edessä pistävät oman hyvinvoinnin edelle.

  1. pauliinafitworld says:

   Juuri näin, voit olla vahva ja itsenäinen nainen, mutta tehdä silti “naisten juttuja”. Naiseuteen kuuluu niin paljon muutakin

 21. Olen tekstisi kanssa hyvin samaa mieltä. Jos lasta aletaan pienestä asti kutsua henkilönä (sukupuolineutraali nimi, Jaakko tai Jaana ei käy?) niin metsään mennään. Minun mielestäni. Miksei lasta voida kasvattaa niin tyttönä tai poikana ja lapsi saisi itse vanhetessaan päättää, onko identiteetti nyt tämä.
  Noh, kaitpa nämä ovat mielipidekysymyksiä, omalla kohdalla menee vähän yli nämä jutut. Mutta taplatkoon jokainen miten tykkää:) mukavaa viikonloppua! @

  1. pauliinafitworld says:

   Nimenomaan niin kuin joku oli aiemmin kommentoinut niin lopullinen identiteetti muodostuu lapsella vasta myöhemmin, mutta miten vaikeaa se on muodostaa, jos sen pienikin alku on kitketty jo pienenä lapsena pois. Kivaa viikonloppua myös sinne! 🙂

 22. hanski says:

  Kiitos tästä tekstistä! En voisi olla enempää kanssasi samaa mieltä. Osa kommentoijista tykkää näköjään tarttua kohtaan, joissa kerroit pitäväsi kotitöistä. Se ei kuitenkaan tainnut olla kirjoituksen pointti, että sukupuoliroolien tulisi ilmentää industrialismin vallankumouksen jälkeistä työnjakoa (nainen kotona mies töissä).
  Ajatuksena on kaunis, että ihminen saisi “valita” aivan täysin mitä on ja mitä ei ole. Se ei kuitenkaan ole mahdollista mm. biologisten, lainsäädännöllisten ja fysikaalisten rajoitteiden vuoksi. On todellakin pelottavaa ja huolestuttavaa, ettei lasta haluta enää kasvattaa mitenkään, ettei vaan vahingossa ajeta häntä tiettyyn muottiin. Sukupuoli todellakin on biologinen sukupuoli, sukupuoli-identiteetti taas voi olla mikä vaan. Sitä paitsi Suomessa lapsilla on aivan yhtäläiset mahdollisuudet toteuttaa itseään sukupuolesta riippumatta. Ennemmin sosioekonominen asema asettaa ihmiset epätasa-arvoiseen asemaan kuin sukupuoli. On raivostuttavaa, että pienen marginaalin takia, jotka ovat hämillään sukupuoli-identiteettinsä suhteen kaikki sukupuolisuus halutaan häivyttää.
  Koko ajan toitotetaan, miten erilaisuus on rikkaus, kulttuureista halutaan mahdollisimman moninaista jne. Sitten sanotaankin, että et ole nainen tai mies vaan määrittele itse mitä olet?? Miksi sukupuolen kautta pitää määritellä nykyään yhtään mitään? Miten se rajoittaa ketään ihmisenä jos hän myöntää omistavansa miehen tai naisen genitaalit? (yleensä tähän vedetään intersukupuolisuuskortti; ei, se että tuottaa molempia sukusoluja ei luo kolmatta sukupuolta) Meillä länsimaissa voi luojan kiitos naisena tehdä kaikkea, mitä mies tekee, lukuunottamatta siittää lapsia. Myös miehet voivat yhtäläisesti tehdä kaikkea, mitä naisetkin, paitsi synnyttää. Toki syvällä yhteiskunnassamme on edelleen tiukassa seksistisiä ajattelumalleja ja steretypioita, mutta ratkaisu ei ole poistaa sukupuolia.
  Usein kuulen olevani ahdasmielinen juntti, kun lausun mielipiteeni ääneen. Minusta androgyynisyyteen pyrkiminen on kuitenkin pelottava suuntaus. On ihanaa huomata, että on olemassa vielä sinun tavallasi ajattelevia ihmisiä!

  1. pauliinafitworld says:

   Kiitos mahtava kuulla että löytyy samalla tavalla ajattelevia! Todella hyviä pointteja sulla. Olen kanssa itse miettinyt sitä, että Suomessa on mahdollisuus niin miehillä kuin naisilla tai millä tahansa toisinajattelijalla toteuttaa itseään, joten on täysin turhaa yrittää luopua sukupuolista, koska niin kuin sanoit niin niillä ei ole nyky-yhteiskunnassa merkitystä. Periaatteessa kun ajatellaan asiaa näin niin meidän yhteiskunta menee vain taaksepäin kun ei enää ajatella, että miehellä ja naisella on yhtälaiset mahdollisuudet vaan kaikkien pitäisi olla nyt samanlaisia henkilöitä

 23. örweli says:

  Tuohon liikennemerkkiasiaan, mistä kommentoitiinkin jo edellä; Liikennevirasto ei ole siis vaihtamassa liikennemerkkejä sukupuolineutraaleiksi siksi, että joku olisi nykyisistä pahoittanut mielensä, vaan tämä liittyy juurikin Pohjoismaiden liikennemerkkien yhtenäistämisprojektiin.
  Asia ei myöskään ole uusi, uudistus aloitettiin jo kaksi vuotta sitten ja jo tällöin asiasta nousi iso kohu. Parissa vuodessa kohut ilmeisesti unohtuvat ja nyt oli hyvä hetki jälleen nostaa esille asia, jonka tiedetään provosoivan ihmisiä ja keräävän klikkejä. Se miksi ihmisille on tärkeää, että liikennemerkissä täytyy nimenomaan olla mieheksi tunnistettava hahmo taluttamassa tytöksi tunnistettavaa hahmoa, ei ole selvinnyt vielä minulle.
  Liikenneviraston tylsääkin tylsemmiltä sivuilta löytyy myös tieto, että liikennemerkkien käyttöikä on keskimäärin 15 vuotta ja, kun liikennemerkki vaihdetaan, vaihdetaan se uudistettuun malliin eikä kaikkia merkkejä ole siis tarkoitus alkaa kerta rysäyksellä vaihtamaan.
  Loppukaneettina täytyy vielä kirjoittaa, että olen turhautunut suomalaisen median moraalittomuuteen nollauutisten teossa ja klikkien keräilystä provosoinnilla. Toki suomalaisilta lukjoilta voisi odottaa myös hieman parempaa medialukutaitoa.

  1. pauliinafitworld says:

   Olen samaa mieltä sun kanssa tuosta median viestinnästä. Sehän on melkein kaikki kaupallista. Itse olen perehtynyt varsinkin terveysviestintään ja se on ollut iät ja ajat ihmisten ohjaamista ja provosointia varten. On harmi, että ihmisille ei opeteta medialukutaitoa kouluissa ihan alakouluista saakka, koska sitä todellakin tarvitsisi tässä nykymaailmassa

 24. Kirana says:

  Musta on todella surullista, ja tietyllä tavalla pelottavaakin, miten sekaisin ihmiset ovat menneet näistä “sukupuoliasioista”. Valtaosa ihmisistä on ihan puhtaasti joko tyttöjä tai poikia, ja sen pienen vähemmistön takia en näe mitään syytä, miksi meidän pitäisi lakata kutsumasta lapsia tytöiksi tai pojiksi. Tärkeämpää olisi keskittyä tukemaan jokaisen sukupuoli-identiteettiä, tytön kasvua naiseksi ja pojan mieheksi JA näiden lisäksi lisätä ihmisten tietoutta siitä, että on olemassa ihmisiä, jotka eivät ole varsinaisesti kumpaakaan ja se on täysin ok (ihan sama, oliko syy kummassa päässä tahansa). Se, että tällaisia ihmisiä on olemassa ei saisi kuitenkaan tarkoittaa sitä, että sukupuolesta tehdään kaikille joku monivalintakysymys ja hämmentyneet lapset ihmettelevät keitä he ovat, kun eivät ole saaneet tukea ja mallia omaan kasvuunsa siihen sukupuoleen, johon ovat syntyneet. Eihän meidän ikääkään voi kukaan kieltää: jos olet syntynyt 31 vuotta sitten, olet 31- vuotias vaikka tuntisit itsesi minkä muun ikäiseksi tahansa. Biologiset faktat säilyvät faktoina, vaikka meidän päässä tuntuisi miltä…

  1. Oon niin samaa mieltä sun kanssas ku vaan olla voi! Turha kieltää ja kierrellä biologisia faktoja, mutta totta kai ok lisätä tietämystä ihmisistä jotka ei oikeesti oo kumpaakaan sukupuolta ja kertoa lapsille että sellanenki on iha ok eikä kenenkää vika tai mitää. Mut mun mielest lapsia ei todellakaa tulis pistää valitsee ja miettimään omaa sukupuoltaan ja oikein kyseenalaistamaan sitä väkisin et ootko nyt varmasti tyttö vai haluisitko mieluummin olla poika kun ei ne pieninä ymmärrä ja menee vaan sekasin ja hämilleen ja luulee vielä et niissä on jotai vikaa ku niin toitotetaa et kaikki ok ja oo mitä vaa

  2. pauliinafitworld says:

   Niin samaa mieltä kaikesta tässä sun kommentissa. Vaikutukset tullaan huomaamaan seuraavissa sukupolvissa, jotka ovat mun veikkaukseni mukaan vielä entistä enemmän sekaisin

 25. Voi hyvänen aika miten väärin olet ymmärtänyt tämän sukupuolineutraaliuden. Keneltäkään ei edelleenkään olla viemässä yhtään mitään pois vaan nimenomaan annetaan kaikkien olla sellaisia kuin on. Kannustetaan olemaan oma itsensä juuri sellaisena kuin on. Ei pakoteta jokaista poikaa olemaan ns. Perinteinen poika, mutta ei myöskään kielletä sitä. Ennen tämmöistä tunnepohjaista kirjoittelua olisi syytä tutustua faktoihin asian tiimoilta. Esim opetushallituksen tasa-arvo-opas kannattaa lukea. Nimittäin toisin kuin klikkiotsikoissa sanotaan, ei siellä kielletä kutsumasta poikia pojiksi ja tyttöjä tytöiksi. Suosittelen todella tutustumaan aiheeseen kaiken kaikkiaan jotta voi perustaa näitä tekstejä jollekin faktalle. Myös lääketiede tunnistaa enemmän kuin kaksi sukupuolta, joten turha sössöttää biologiasta.
  Lisäksi en ymmärrä alkuunkaan miten esimerkiksi se yksi sukupuolineutraali vessa tai pukuhuone on pois meiltä cis-sukupuolisilta? Itse olen ja koen olevani nainen ja menen naisten vessaan sekä pukuhuoneeseen, mutta en näe mitään syytä suuttua siitä että myös muilla on pukuhuone johon kokee turvalliseksi mennä. Miksi se on sinulta Pauliina tai muut samaa mieltä olevat kommentoijat pois? Tämä minua todella kiinnostaa, miksi te jaksatte valittaa siitä että halutaan kaikilla olevan hyvä olla? Miksi haluatte näiden muiden ihmisten/aikuisen/lasten ahdistuvan kun heillä ei ole samoja oikeuksia kuin meillä muilla? Kouluissa tytöillä ja pojilla on pukuhuoneet.
  Ja jos nyt väitätte että tässä kaikkien pitäisi olla samanlaisia ja noudattaa vain tätä ja tätä, olette yksinkertaisesti väärässä ja ymmärtäneet koko sp-neutraaliuden väärin. Ennen suuria tunteita kannattaa kunnolla tutustua asiaan (iltapäivälehtien ja mv-lehtien ulkopuolelta löytyy paljon hyvää luettavaa)

  1. Kristian says:

   Juuri näin!
   Sääli, ettei arvon bloggari tätä faktoihin perustuvaa kommenttia ole vaivautunut noteeraamaan.
   Koko kommenttiosio on täynnä kauhistelua ilman faktoja ja olkiukkoja on kasattu pelto täyteen.

  2. Katariina says:

   Kommentti Mirkalle! Cis-sukupuoli nimike kertoi jo kaiken miksi ehkä kommentoijat tai bloggaaja itse ei kommentoi tähän. Opetushallituksen tasa-arvo opas on erittäin tuttu koska tulen perheestä, jossa työskennellään näiden asioiden parissa. Se ei silti tarkoita, että se olisi faktatietoa miten nämä asiat vaikuttavat pidemmällä aikavälillä. Tai että niitä noudattavat olisivat kaikesta samaa mieltä. Edelleen bloggaajat kirjoittavat aivan mistä tykkäävät ja vaikka pelkästään mielipiteidensä pohjalta, jos haluavat. Tämä on ainakin osittain mielipidekirjoitus ja niin kuin huomaat osa on samaa mieltä asiasta. Lääketiede tunnistaa varmasti poikkeukset, sehän on ihan selvä eihän tiedettä edes olisi, jos poikkeustapaukset eivät tulisi ilmi. Se on aivan turha heitto puolestaan sinulta. Samoin kuin tuo mv lehti ja iltalehti, todella kulunut argumentti.

 26. Hyvä että kirjoitat tästä tärkeästä aiheesta! Meitä järjellä asiasta ajattelevia on miljoonia, mutta valitettavasti taistelu tässä on ehkä jo hävitty.
  En voi lähtökohtaisestikaan ymmärtää, miksi ihmisiä on suunnattomasti alkanut häiritä se, että on olemassa tyttöjä ja poikia. Se nyt on vaan tosiasia ja jokainen sen järkeä käyttämällä kyllä tietää. Ihmiset, joilla sukupuolta ei voida määrittää ovat asia erikseen. Varmasti monet meistä ovat sitä mieltä, että heille sukupuolen päättäminen itse sallittakoon. Mutta ei tämä ideologia ole kuitenkaan ensisijaisesti intersukupuolisille suunnattu tai heidän oikeuksien ajamisesta lähtöisin. Pääasiassa tätä sukupuolettomuutta ja sen itse päättämistä ajetaan sellaisille, jotka eivät ole intersukupuolisia. Nykyajan trendi vaan on se, että ihmisen tulisi saada päättää itse ihan kaikesta ja jokainen saa halutessaan olla vaikka kastemato.

  1. pauliinafitworld says:

   Kiitos, ihana kuulla myös muita samalla tavalla ajattelevia. Tietyllä tapaa tässä on hävinnyt olo niin kuin sanoit. Pelottaa oikeasti mihin tämä yhteiskunta menee. Täytyy todellakin miettiä tarkkaan, että haluaako tehdä lapsia tälläiseen yhteiskuntaan. Kyllä tässä pistetään pienten lasten päät ihan sekaisin..

 27. Voi miten tämä aikakausi onkaan perseestä. Hyvä kirjoitus 🙂 , kiitos Pauliina. Nyt käännetään kaikki nurinniskoin ja ollaan olevinaan kauhean fiksuja. Lapset kasvatetaan kieltämään sukupuolensa….todella sairasta – mutta, niin muodikasta ja lapsethan astivat mitä aikuset haluvat – niistä todella kasvaa kastroituja neutreja, kun aikuiset niin haluavat. Uljas Orwellilainen tulevaisuus on jo täällä. Mutta, Pauliina olet oikessa ja näytät todella hyvältä 😉

  1. pauliinafitworld says:

   Kiitos! 🙂 Älä muuta sano.. kyllä, lapset ottavat sen kaiken opikseen ja nämä vaikutukset tullaan näkemään tulevaisuudessa. Ollaan hyvää vauhtia matkalla scifi-leffojen tulevaisuuden maailmoihin, joissa ihmiset ovat robotteja, veistetty samasta massasta 😀 Kiitos paljon! 😀

 28. Suurkiitokset tekstistä!
  Huojentavaa kuulla että sinun kaltaisia nuoria naisia vielä löytyy.
  Suomi ja maailma tarvitsee juuri tämänkaltaista terveen järjen käyttöä ja etenkin lasten kohdalla selkeää kasvatusta siitä, mitä me ihmisinä olemme.
  Koko tämä sukupuolen ympärillä käytävä keskustelu on paisunut ihan älyttömäksi.
  Nämä asiasta kiljuvat voitaneen siis jättää täysin huomioimatta, ei lähdetä siihen heidän ylenpalttiseen mielensäpahoittamiseen ja raivokkaaseen yritykseen “tasapuolistaa” koko maailma.
  Edellisiin kommentteihin samaistun myös, pelottaa nähdä mihin tämä nykyajan meininki yhteiskunnan oikeen ajaa..
  En yhtään ihmettele jos syntyvyys laskee, kuka tähän hullujen sekametelisoppaan enää haluaa lapsia tehdä kärsimään tämän sukupolven aiheuttamista vahingoista.
  Lapsiraukat! Luojan kiitos olen saanut syntyä ja kasvaa aikana, jolloin niinkin päivänselvää asiaa kuin sukupuoli ei oltu edes keksitty rueta “neutralisoimaan”. Kasvettiin tyttöinä tai poikina ja jos joku nyt sattuikin toimimaan jotenkin sukupuolelle tyypillisen tavan vastaisesti, niin ainakaan siitä ei tehty mitään marttyyrimaisen suurta numeroa.
  Tsemppiä mahdollisiin itkupotkuraivareihin, mitä tällaiset tekstit yleensä saa aikaan. 😀
  Ja hatunnosto Pauliina sinulle vielä! Aivan mahtavaa lukea tekstiä jossa uskalletaan tuoda julki oma eriäväkin mielipide tämänpäivän ylilyönteihin.

  1. pauliinafitworld says:

   Kiitos, ihana kuulla samalla tavalla ajattelevilta palautetta! 🙂
   Olet ihan oikeassa siinä, että Tästäkin asiasta on tehty aivan liian iso numero. Elämme jo nyt tasavertaisessa yhteiskunnassa, jossa voit toteuttaa itseäsi vapaasti riippumatta sukupuolesta. Itsekin leikin pienenä leegoilla ja välillä barbeilla eikä siitä kukaan tehnyt mitään numeroa.
   Tässä mennään kehityksessä taaksepäin kun aletaan kiinnittää näin naurettaviin asioihin huomiota. Ja pakostikin tämä asia tulee vaikuttamaan myös meihin, jotka emme tällä tavalla ajattele, viimeistään siinä vaiheessa kun tekee lapsia tähän maailmaan ja törmää erilaisiin ryhmiin, jossa oma lapsi luokitellaan henkilöksi tai olioksi. Sen takia heititkin hyvän pointin lastentekoasiaan, koska itseäni lähinnä inhottaa ajatus tehdä lapsi tälläiseen maailmaan, jossa ihmisten ajatusmaailmat ovat joltain ihan muulta planeetalta. En halua edes kuvitella miten sekaisin jotkut pienet lapset tulevat tästäkin asiasta olemaan.
   Kiitos paljon, ihana kuulla että postauksella on myös positiivista vastaanottoa, vaikka toki paljon myös negatiivista. Ei ole aina helppoa sanoa mielipiteensä ja vielä aika suoran ääneen 😀

 29. Arvostan kovasti että uskalsit tuoda tervettä arvomaailmaasi esille! Nostan hattua 🙂

  1. pauliinafitworld says:

   Kiitos, mahtava kuulla! 🙂

 30. Eikö se lapsi nyt vaan ole tyttö tai poika, kunnes joskus kokee olevansa jotakin muuta, jos kokee. Eihän pieni lapsi tiedä edes mitä on? Jos lapselta kysytään kummaksi nyt koet itsesi tytöksi vai pojaksi ohjailee vanhempi jo siihen että hei ehkä en olekaan tyttö, olisinko kuitenkin poika. Ihminen voi sitten olla mitä haluaa, kunhan ajattelu on tarpeeksi kypsää ja hän todella kokee olevansa muuta kuin sitä sukupuolta, joksi hän biologisesti syntyi. Luulen myös, että lapsia, jotka on kasvatettu olemaan vain ihmisiä varmasti kummaksutaan kouluissa ja se jos joku vaikuttaa lapseen. Mitä jos tämä lapsi on niin poika kun vaan voi olla, mutta vanhemmat ovat päättäneet että ei hän on ihminen ja ilmoittaneet tämän kouluun ja käskee, että hänen tulee käyttää ihmisten pukukoppia. Kamalaa..

 31. Todella hyvä kirjotus Pauliina 🙂
  Olen viime aikoina ihmetellyt samaa, että vaikka jokaisella on oikeus olla, mitä kokee, niin miksi kaikki muokataan sen mukaan? Kuten sanoit, se ei ole tasa-arvoa. Jos joku ei halua tulla kutsutuksi tytöksi tai pojaksi, niin miksei vaan häntä kutsuta henkilöksi? Miksi kaikkia pitää hänen takia alkaa kutsua henkilöiksi?

  1. Neuvolantäti says:

   Mistä olet lukenut/ kuullut että kaikkia aletaan kutsua henkilöiksi? Neuvolan tätinä voin sanoa että meillä kaikkia kutsutaan tytöiksi ja pojiksi, elleivät vanhemmat muuta pyydä. Ja näin toimitaan kaikkialla muuallakin.

 32. Oi ja voi.
  Luin kommentit läpi ja tulin kyllä hyvinhyvin surulliseksi.
  Ei sukupuolineutraalisuus ole kieltämässä keneltäkään mitään. Se antaa vaihtoehtoja.
  Tämä taitaa olla vähän samanlainen polemiikki kuin samaa sukupuolta olevien avioliitot tai perheen perustaminen (joka muuten voi tämän sukupuolineutraalisuude myötä muuttua vielä hämmentävämmäksi 😉 ) – kaikki uusi ja moninainen voi tuntua alkuun pelottavalta, mutta keneltä se on pois?

 33. Helvetinkat says:

  Aivan mahtavaa miehenä lukea, että naisia, jotka uskaltavat vielä julkisesti ja ryhdikkäästi olla naisia on vielä olemassa!
  Mukavaa syksyä Sinulle!

 34. toinen naisellinen nainen says:

  En tajua mistä olet saanut päähäsi että sukupuolineutraaliuden idea on kieltää naisia nauttimasta kotitöiden tekemisestä tai kieltää tyttöjen kutsuminen tytöiksi.
  Sukupuolineutraaliuden idea on, että jos esimerkiksi nainen ei halua tehdä ns. perinteisiä naisten juttuja niin hänen ei tarvitse. Sinä saat olla ihan niin perinteinen ja feminiininen nainen kuin tahdot, ja olet hyvä juuri niin. Jos joku nainen tahtoo pukeutua miesten vaatteisiin ja kouluttautua rekkakuskiksi hän saa tehdä sen ja hän on hyvä niin ja ihan yhtä oikea nainen kuin sinäkin. Tämä ei varmaankaan kuulosta kovin pahalta?
  Faktahan se on että 99,9% ihmisistä syntyy tyttönä tai poikana. Joka vuosi syntyy muutama lapsi joiden sukupuolta ei voida määritellä tytöksi tai pojaksi. Suurin osa tytöksi syntyneistä kokee olevansa tyttöjä. Aina välillä joku ei koe biologista sukupuoltaan omakseen ja käy läpi esimerkiksi sukupuolenvaihdosprosessin. Sukupuoli ei ole mikään mielipideasia ja sen vuoksi sukupuolenvaihdoshoitojen saaminen ei ole helppoa, sillä se edellyttää lääketieteellisen diagnoosin vääristyneestä sukupuoli-identiteetistä.
  Olen pahoillani jos olet saanut jostain käsityksen, että koko yhteiskunta aiotaan sukupuolineutralisoida, ja ettei feminiinisiä naisia ja maskuliinisia miehiä enää saisi olla. Näin ei missään tapauksessa ole. Suomessa on ehkä muutamat vanhemmat jotka sanovat että heidät lapsellaan ei ole sukupuolta. Jokaisella aatteella on ääripäänsä, eikä koko yhteiskuntaa olla muuttamassa tämän valtavan pienen ihmisjoukon vuoksi.
  Vaikka jotkut haluavat lastaan kutsuttavan henkilöksi, ole rauhassa. Sinun lapsesi saa silti olla tyttö tai poika.

 35. Olet Pauliina todella fiksu muija ! Toivon kaikkea hyvää sulle 🙂

 36. Kommenteissa oli juttua siitä, että lapsi voi itse valita itselleen sen sopivan sukupuolen. Ei voi. Itse pienenä olin ihan kuin poika. Leikin poikaporukoissa autoilla ja roboteilla. Vasta murrosiässä muutuin tyttömäiseksi. Minua on aina kutsuttu tytöksi eikä se koskaan häirinnyt minua. Onneksi en päättänyt olla Petteri silloin, kun olin enemmän poika kuin tyttö 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *