fbpx
filosofia, Yhteiskunta, Yleinen

Maria Veitola – somenarsisimia eri muodoissa

Somessa ja lööpeissä on kuohunut viime päivinä Maria Veitolan ja Sara Siepin haastattelun tiimoilta. Aihe alkoi kiinnostaa itseäni kohun vuoksi ja katsoin lähetyksen jälkeenpäin.

Olen samaa mieltä monen muun kanssa siitä, että mielestäni Maria Veitola tyrmäsi Sara Siepin aika lahjakkaasti haastattelussa ja mielestäni Veitola korosti hanakasti omaa käyttäytymistään ja itseään, ihan kuin asettaen itsensä Saraa vastaan ja nostaen itsensä jalustalle. On varmasti helppo kävellä toisen yli omassa lähetyksessä, jossa suurin osa on automaattisesti itse haastattelijan puolella.

En ole liiemmin seurannut Sara Siepin tekemisiä somessa, mutta olen kuitenkin saanut hänestä herttaisen ja fiksun kuvan. Erityisesti fiksun tämän Veitolan haastatteluun jälkeen. Huomasi, että Sara varmaankin vähän ahdistui tiukimmista kysymyksistä, mutta vastaili Veitolalle terävästi ja napakasti takaisin.

Sara-Sieppi-instagram-maria-veitola-evs-haastattelu
Sara Siepin instagram – kaunistelua vai upeasti rakennettu brändi?

Mielestäni oli aika mautonta heti alkuun tivata Saran maksuvaikeuksista ja viitata samalla tuhannen euron laukkuihin somessa. Sara vastasi fiksusti kertoen, että velat liittyvät nuorena perustettuun yritykseen. Oli syy velkoihin mikä hyvänsä, on mielestäni ensinnäkin kapeakatseista tehdä analyysi ihmisestä materian perusteella. Joku saattaa tykätä kalliista ja kauniista laukuista, mutta olla silti sisältä kultainen ihminen. Kaikille ne kalliit laukut eivät ole statussymboleita. 

Haastattelun lopussa Maria Veitola ikään kuin rivien välistä lokeroi Saran lokeroon, joka antaa huonoa esimerkkiä nuorille naisille poseeratessaan joskus vähäpukeisissa tai suurikaula-aukkoisissa paidoissa somessa. Tai että kiillotetut somekuvat antavat nuorille väärän kuvan oikeasta elämästä. Olen täysin samaa mieltä Saran kanssa siitä, että somen kuvapalvelut ovat usein tapa hakea inspiraatiota ja iloa omaan elämään. Ihan syystäkin seuraan kauniita ja hyvässä kunnossa olevia naisia ja upeita matkakuvia, koska saan niistä inspiraatiota. Se ei mielestäni tee naisesta esinettä ja tässä asiassa olen täysin eri mieltä Veitolan kanssa. 

Toki ymmärrän sen, että nuoret saattavat saada somen kautta väärän kuvan todellisesta elämästä, mutta mielestäni Sara Sieppi ei ole paras esimerkki tähän. Pahempia illuusioita löytyy pelkästään aukaisemalla Instagramin etusivu. Sara kertoi myös haastattelussa, että pyrkii oikaisemaan blogissaan mahdollisesti vääristynyttä kuvaa, joka on mielestäni hienoa ja rehellistä toimintaa. Sitä ei moni muu someilluusiossa elävä nuori nainen tee. 

Sara-Sieppi-maria-veitola-haastattelu-feminismi
Veitola vertasi Saran tätä kuvaa omaansa ja esitti kärkkäitä mielipiteitä

Itseäni huvittaa eniten se, että Veitola tuntuu ajattelevan, että hänen somejulkaisut, joissa ollaan ilman meikkiä ja todellisissa tilanteissa, olisivat jotenkin hyväsyttävimpiä kuin Saran kauniit ulkonäköä korostavat kuvat.

Ovatko ihmiset tulleet ajatelleeksi, että ihan yhtä lailla Veitola hakee kuvillaan huomiota, kuin Sarakin, mutta aiheet ovat vain erilaisia? Sanoisin, että ihan yhtä lailla somenarsismi näkyy Veitolassa ja hän jos joku nauttii huomiosta ja kohujen aiheuttamisesta – onhan hänellä vahvat mielipiteet ja ajatukset. Ja niin hän onnistui aiheuttamaan kohun jälleen tällä haastattelulla.

On myös hyvä miettiä, että millaista esimerkkiä itse Veitola näyttää nuorille naisille. Veitola ja Sieppi ovat kaksi omalla tavallaan kaunista naista. Toinen vaikuttaa ulkonäöllä, toinen omalla tavallaan. Ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa olla nainen ja näyttää se. Itselleni jäi haastattelusta sellainen kuva, että Veitola pitää omaa tapaansa ainoana oikeana ja Veitola sanoikin haastattelun alussa, että haluaisi nähdä Sarasta myös niitä kuvia, joissa röhnötetään sohvan nurkassa juustonaksupussi kädessä. 

Veitola kertoi haastattelussa esimerkkejä esineellistetystä naisesta, joka poseeraa somessa puolipukeisena. Minulle jäi henkilökohtaisesti sellainen mielikuva, että Veitola pitää Saraa juuri tälläisenä esineellistettynä naisena – kommentoihan Veitola heti alussa, että somen perusteella Sara pitää suurista kaula-aukoista. Veitola sanoo itse haastattelussa, että hän feministinä ajattelee, että nainen saa esittää itsensä juuri sillä tavalla, kuin haluaa, mutta samalla tyrmää Siepin “esineellistävän” tavan olla somessa esillä. Mielestäni todella ristiriitaista ja tämä on se asia, jota en ole feminismissä koskaan ymmärtänyt. Saat olla naisellinen, mutta et tietyllä perinteisellä tavalla – mitäs järkeä siinä sitten on?

Maria-Veitola-sara-sieppi-haastattelu-feminismi
Veitola kertoo oman näkemyksensä Siepin blogista ja suuttumuksesta

En yhtään ihmettele, että haastattelusta on noussut näin iso kohu. Mielestäni Saran päälle todellakin käveltiin eikä haastattelussa päästy edes siihen asti, että Sara olisi kertonut mitä oikeasti elämässään tekee. Mielestäni tämä oli aika iso kannanotto feminismille ja haastattelussa Veitola sai ainakin äänensä kuuluviin. En ole kummankaan puolella, koska en seuraa kumpaakaan henkilöä tiiviisti, mutta näin itsekin somessa töitä tekevän näkökulmasta halusin kertoa oman kannanottoni, koska koen sen tärkeäksi. Toivon myös, että nykyajan nuoret ovat sen verran somelukutaitoisia, että ymmärtävät katsoa somekulissien läpi. 

Haastattelun pääset näkemään täältä.

Mulla on maanantaihin asti huippu tarjous valmennuksiin, jonka löydät täältä.

Edellisessä postauksessa kerroin syksyn tavoitteestani saada suolisto kuntoon.

(22) Kommentit

 1. Heidi says:

  Kyllä minusta tuossa Veitolan sanomassa on se pointti, että tietynlaiset kuvat kyllä esineellistävät naista ja juuret johtavat pornoteollisuuteen sekä nykyajan kauneuskäsityksiin, joka mielestäni EI ole vain naisten vika. Ei pitäisi olla mikään uutinen, että toisen sukupuolen edustajat sitten rumasti sanottuna runkkaavat tuollaisten kauniiden tissi-peppu-töröhuuli-kuvien edessä ja seksihän eri muodoissaan myy. Minusta kokonaan toinen asia on jokaisen yksilön oikeus esittää itsensä juuri sellaisena kuin haluaa. Varmasti jokainen meistä nauttisi saamastaan huomiosta jos olisi sitä kroppaa ja naamaa esitellä somessa. Toisaalta niitä rumakuviakin postaava haluaa huomiota ja saakin, mutta eri tavalla. Imago somessa on yksilön oma valinta. Julkisuus aiheuttaa aina reaktioita yleisössä.
  Minusta avainsana tässä asiassa on hyväksyminen. Antaa jokaisen kukan kukkia ja ihmisten olla somessa juuri sellaisia kuin haluavat. Toisaalta yksilön tulee tiedostaa imagollaan aiheuttamansa reaktiot muissa ihmisissä, niin ei tule paha mieli jos joku älähtää joko hyvästä tai pahasta.

  1. pauliinafitworld says:

   Ihmiset eivät tule ajatelleeksi, että joillekin se tissi-peppu-törröhuuli voi olla oma kauneusihanne ja seksiä voi olla ihan toisenlaisetkin kuvat, jos tykkää erilaisista asioista. On surullista, että tietyn tyyliset kuvat ja naiset luokitellaan vanhojen käsitysten mukaan.
   Siinä olen samaa mieltä, että jokaisen pitäisi antaa olla juuri sellainen kun on ja mielestäni Veitolan tyyli oli haastattelussa halveksiva.

 2. Juuli says:

  Täysin samaa mieltä! Tuon yökylässä- ohjelman perusteella sain Mariasta aika epämiellyttävän kuvan. Ihmiset kutsuivat hänet omaan kotiinsa kylään, mutta Maria arvosteli heitä omien ennakkoluulojensa pohjalta, eikä ollut valmis keskustelemaan, vaan tuputti omaa ajatusmaailmaansa aika röyhkeästi. Surullista, että feministi ei ymmärrä, että nainen saa olla myös kaunis ja seksikäs ja näyttää paljasta pintaa, eikä sillä välttämättä ole mitään tekemistä esineellistämisen tai huomionhakemisen kanssa.

  1. Heidi says:

   Mun mielestä kaikessa somejulkisuudessa on kyse huomion hakemisesta, joko henkilökohtaisista syistä tai kaupallisista. Miksi sinä julkaisen someen kuvia ja tarinoita itsestäsi? Miksi sinä valitset juuri nuo julkaistavat asiat? Jos nainen haluaa näyttää paljasta pintaa, voi sen tehdä tottakai “omaksi ilokseen”, mutta eiköhän taustalla ole aina jokin tarve. Miksi tehdä niin jos ei saa mielihyvää katseista ja kommenteista tai myytyä jotakin? Minusta kaikenlainen itsensä korostaminen on huomion ja hyväksynnän hakemista, jotkut tekevät sitä puheella, jotkut kuvilla. Sitähän me kaikki teemme tavalla tai toisella, se on ihmiseen sisäänrakennettu sosiaalinen ajatusmalli ja perustarve tulla hyväksytyksi. Asiassa ei mielestäni ole mitään kummallista. Sosiaalisen median suosio perustuu juuri tällaiseen tarpeeseen.
   Kauniin naisen itsensä esittelyssä on aina kyse esineellistämisestä. Ei se nainen sitä itse useinkaan halua tai tarkoita, mutta se esineellistäminen lähtee yleisöstä ja vallitsevista kauneuskäsityksistä. Minusta tämä olisi asiassa tärkeää ymmärtää myös yhtenä näkökulmana. Jokainen saa länsimaisessa yhteiskunnassa olla oma itsensä ja sananvapaus vallitsee, mutta kuvan, puheen ja tekstin tulkitsija (eli yleisö) käsittää sinut kukin eri tavoin.

  2. pauliinafitworld says:

   Hui kuulostaa hurjalta. En ole Marian ohjelmia sen enempää katsellut, mutta voin hyvin kuvitella, että kärkästä voi olla. En tiedä sitten kuinka iso osa on suunniteltua käyttäytymistä. Aika surullista, jos on täysin aitoa.
   Se on juuri näin! Olen niin samaa mieltä sun kanssa. Esimerkiksi itse laittaudun ihan itseni vuoksi, en miesten, joka on yleinen käsitys tämän tyyppisillä ihmisillä ja näitä esimerkkejä löytyy muitakin.

 3. Vera says:

  Oon tehny Saran kanssa töitä ja kyseessä on symppis tyyppi! Mutta.. Valitettavasti tuo haastattelu vähän vahvisti sitä mielikuvaa “hölmöstä missistä”. Mun mielestä Saralla oli muutama mahdollisuus kertoa itsestään ja työstään, mutta ei siihen kyennyt. Mikä on tosi harmi, koska kyllähän ihmisiä kiinnostaa kun kyse on Siepistä! Ja omasta mielestäni Sara ei vastaillut mitenkään fiksusti kysymyksiin, vaan lähinnä tiuskien ja paha olo näkyi (mikä on ihan ymmärrettävää). Harmi juttu kokonaisuudessaan! Luulisi, että olisi osannut varutua paremmin, koska Veitola on mitä on.
  Someammattilaisen ei pitäisi mennä lukkoon jos kysytään, että miten sulla on varaa neljän tonnin laukkuun, kun ulosotossa on tuhansia euroja. Ja siihen ois ollu tärkeetä vastata, koska koko ajan enemmän ja enemmän nuoret ihmiset menettää luottotietoja ja osasyy on se, että ku haluun sen neljän tonnin laukun ku muillaki on. Ja ei, se ei ole Saran syy. Mutta bloggaaja, someammattilaisena ja entisenä missinä pitäisi osata vastata näihin vaikeisiinkin kysymyksiin.
  Ja okei, mitäs se kellekään kuuluu mistä joku entinen missi saa rahansa siihen laukkuun? Eihän se kuulu, mutta onhan se mielenkiintoista, kun niitä laukkuja ja muita hienouksia tuodaan niin paljon esille. Kyllähän ihmisten mielenkiinto herää. Juu, itsekin ostin tonnin laukun kun olin opiskelija ja työskentelin siivoojana, että kaipa se on se tärkeysjärjestys elämässä! 😀

  1. pauliinafitworld says:

   Onpa hassua, koska sain haastattelun perusteella Sarasta täysin erilaisen eli fiksun kuvan. Mielestäni hän vastaili sopivalla arvokkuudella alentaviin kommentteihin, eikä esimerkiksi lähtenyt väittämään vastaan. Sain hänestä aikuisen ja omanarvon tuntevan kuvan.
   Sarahan vastasi tuohon rahakysymykseen järkiperäisellä vastauksella? Eihän ne vuosien takaiset hölmöilyt välttämättä merkitse nykyään yhtään mitään. Velkaa voi olla, mutta rahankäyttö voi olla nykyään täysin hallinnassa. Sen vuoksi tuo raha-asia oli mielestäni vähän kaukaa haettua ja tuntui siltä, että Veitola yritti sillä hämmentää pakkaa jo alusta lähtien.

 4. Terttu says:

  Ensin mä mietin, että tää oli jotenkin sovittu juttu. Saada julkisuutta, puolin ja toisin. Onhan tämä yhden toimittajan puoliso, mutta Maria Veitola oli ilkeä. Tuollaisia ihmisiä on ja he selittävät, että he nyt vaan ovat tällaisia. Ehkäpä tämä lisää Veitolan kirjan myyntiä, en tiedä, saada tietää mitä siellä kirjassa on. Toivottavasti ketään ei enää teilata, vaikka kait se viihdyttävää on.

  1. pauliinafitworld says:

   Samaa mietin minäkin, että onko tässä joku oma lehmä ojassa, aikamoisen myrskyn meinaan sai aikaan. Mielestäni tämä oli suora kannanotto Veitolalta omasta aatteesta.

 5. Nilla says:

  Huomaa että tästä haastattelusta triggeröityy sellaset ihmiset joilla on tapana lisätä vähäpukeisia kuvia itsestään nettiin. Jos on katsonut tota ohjelmaa niin maria veitolan sekä enbusken haastattelut ovat ihan samankaltaisia kaikille. Ohjelma on rehellinen ja se on mun mielestä koko ohjelman juju, jotta siitä tulee mielenkiintoinen. Ei kaunistelua vaan suoraa puhetta. Kun Maria Veitola ilmaisi asian niin ettei tiedä Siepistä oikeen mitään muuta kun että hänellä on kalliita laukkuja ja tykkää juoda skumppaa ym. niin se on vaan Veitolan tapa haastatella jotta Sieppi olisi kertonut itsestään jotain syvällisempääkin. Sieppi tosin haastattelussa osoitti että hänessä on se syvällisempi puoli jossain todella syvällä, tuli erittäin pinnallinen kuva ihmisestä :/

  1. pauliinafitworld says:

   Ai puhutko musta? 😀 Jos ne kesällä otetut bikinikuvat on sun mielestä vähäpukeisia ja sopimattomia niin voi voi.. Jätesäkkiin varmaan pitäis pukeutua niin kaikki olis tyytyväisiä 🙂
   Mulle jäi sellainen kuva, että Sara ei saanut edes mahdollisuutta näyttää syvällistä puolta kun haastattelussa keskityttiin vain Saran ulkoisii seikkoihin

  2. Vanha patu says:

   Jos esittelee paljasta pintaa ja omaa lärväänsä somessa höystäen jatkuvaa selfievirtaansa itsestäänselvillä Coelho-/fitness-latteuksilla, ei välttämättä saa mitään muuta kuin juuri sen, mitä tilaa.
   Aivan sama, oletko nainen vai mies. Jos brändäät itsensä ulkonäköjulkkiksena, silloin on syytä varautua juuri tällaisiin haastatteluihin, merkkilaukkukyselyihin ja kevyeen päänaukomiseen.
   Ei kannata suuttua elämän tosiasioiden edessä. Mikäli tahtoo esiintyä älykkönä, kannattaa ehkä vähentää oman takapuolensa valokuvaamista. Ylipäänsä Dostojevskin lukeminen voi olla monella tapaa kehittävämpää puuhastelua kuin selfieiden truuttaaminen internettiin.

   1. pauliinafitworld says:

    Hmm. Hyvin mielenkiintoista. Nytkö olen sanonut haluavani esiintyä älykkönä? Suosittelen lukemaan viimeisen instakuvani kuvatekstin, jossa vähän ajatuksani aiheesta. Kuvaanko omaa takapuoltani? Mielenkiintoista sekin kun en näe yhtäkään kuvaa, jossa olisin sitä tarkoituksella kuvannut. Viestisi asettelusta, sanavalinnoista ja sen alentavasta sävystä en saa ainakaan sinusta älykön kuvaa 😀 😀 😀

  3. Vanha patu says:

   Huoh, puhuin Siepistä, en sinusta.
   Eikö kirjoituksesi aiheena ollut ohjelma, jossa Sieppi esiintyi?
   Itseäni en älykkönä pidä. Jos olisin älykäs ja sellaisena itseäni pitäisin, en olisi täällä lukemassa ja kommentoimassa fitness-blogeja.

 6. Milla says:

  Olen kanssasi ihan samaa mieltä! Tuntui pahalta katsoa toisen ihmisen kärkästä arvostelua telkkarista 🙁 mun mielestä Maria tuntui esittävän omia mielipiteitään Sarasta naamioiden ne muotoon “kun ihmiset ihmettelee”… Oon tykänny Veitolasta ja tykkään edelleen, mut tää meni yli.

 7. Sara says:

  Heippa
  Oon jonkin verran seurannut Marian haastatteluita. Mun täytyy kyl sanoo että en mä kyllä huomaa vittuilua tuossa, mä siis olen ihan vilpittömästi tätä mieltä. Sara oli söpis ja ihan hyvin se handlas haastattelun. Peace & love kaikille!

 8. Anskumoimoi says:

  Mä en ymmärrä miten kukaan näkee tuossa haastattelussa ilkeilyä? Maria käyttäytyy kaikkia kohtaan tuolla tavalla ja hänen tehtävänään on saada haastateltavista irti, että haastattelu ja ohjelma kiinnostaisi katsojia. Ketä kiinnostaa edes katsoa mitään mitäänsanomatonta kiiltokuvankiillotusta?
  Kun Maria kuulutti Saran paikalle, hän puhui upeasta naisesta. Hän halusi Saralta vinkkejä kuinka saada yhtä upeita kuvia Instagramiin kuin Sara laittaa. Hän antoi Saralle mahdollisuuden kertoa itsestään jotain mitä muut ei tiedä, mutta tähän Sara ei (jännitykseltään?) tarttunut. Valitettavasti me tiedetään hänestä ainoastaan, että hän on entinen missi, seurustelee Roope Salmisen kanssa, bloggaa, bilettää ja hänellä on upeita laukkuja, kuten Maria sanoi. Me tiedämme myös hänen ulosottoveloistaan. Kun tuli puhe hänen raha-asioistaan, hän olisi voinut vaan kommentoida saavansa palkan kuvauksista, juontokeikoista ja yhteistöistä. Hän kuitenkin selitti vain ulosottoveloistaan. Kun Maria sanoi, että hänen mielestään feministejä joko ollaan tai ei olla, Sara oli vaan että no ok. Olisi sanonut mitä oikeasti ajattelee, kuten ensin sanoi, että riippuu asiasta. Pidän sekä Sarasta että Mariasta, mutta valitettavasti mielestäni tässä on noussut aivan turha haloo vain sen takia, että Saraa selvästi jännitti eikä osannut puhua ja jälkeenpäin tuli esiintymismorkkis (been there, done that).
  Tuosta haastattelusta olisi oikeasti voinut tulla hyvä ja mielenkiintoinen, jos Sara olisi kertonut mitä ajattelee esim. feminismistä. Ikävää, että Saralle jäi huono maku suuhun, mutta valitettavasti tuo hänen seuraavan aamun blogikirjoituksensa vain osoitti huonoa makua. Olisi jutellut ensin Marian kanssa asiasta, ennen kuin aloittaa mitään naurettavaa somekriisiä, johon jokainen lifestylebloggaaja tarttuu. Maria kysyi ihan samoja asioita Yökylässä ohjelmassa Metti Forssellilta (lukuunottamatta ulosottoa) eikä siitä mitään haloota noussut.

  1. ihme sakkia says:

   Veit sanat suustani. Tuntuu että Sara saa nyt turhia säälipisteitä olemalla loukkaantunut ja hätääntynyt, ihan kuin nyt muutkaan Marian haastateltavat ohjelmissa olisi sitä saaneet. Maria on tvssä juuri sellainen kuin tässäkin haastiksessa, ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä. Nyt kun Sara hätääntyi heti Marian kohdatessa hänet kysymyksillään, se tietenkin korosti Marian tyyliä vielä negatiivisemmaksi ja sekös nyt niin monia surettaa.

  2. Täysin samaa mieltä!
   Sara olisi voinut vastata kysymyksiin, joita Veitola esitti. En ymmärrä miksei hän kertonut, mitä se työ someammattilaisena nyt sitten on. Jos heti alussa annetaan paikka kertoa kuka on, miksei siihen tartuta? “Kerro itsestäsi” on peruskysymys, jota kysytään esimerkiksi tavallisissa työhaastatteluissa ja siihen tulee kyetä napakasti vastaamaan.
   Tuntui, että Maria haki Saralta vastauksia, mutta tämä ei oikein kertonut mitään uutta itsestään.

  3. Julle says:

   Hyvin sanottu, samaa mieltä. Katsoin juuri haastattelun uudelleen enkä edelleenkään käsitä tätä kohua 😀 Perus EVS-linjaa ja sen takia ohjelmasta tykkään. Erottuu massasta. Tuli vähän sellainen olo, että Sieppi odotti jonkinlaista erityiskohtelua, koska puoliso on yksi ohjelman juontajista.

 9. lliina says:

  Kuten jo muutama kommentoija on tuonut esille, Sarallahan oli kaikki mahdollisuudet kertoa itsestään ja siitä mitä ja miksi tekee, mutta hän ei osannut kertoa itsestään ja työstään mitään – se kertoo aika paljon tyypin pinnallisuudesta ja ehkä myös häpeästä. Jos sä suostut tollaiseen haastatteluun, niin sun on pakko saada suusi auki ja jos oot liian ujo tai häpeät itseäs liikaa kertoakseks itsestäsi haastattelijalle, niin on parempi pysytellä kotona vaan ja keskittyä ripsien kuvaamiseen, ettei tarvii liikaa käyttää aivojaan.

 10. Eerika says:

  Maria kirjoitti omalla ig-tilillään että omistaa itsekkin merkkilaukkuja mutta yhtäkin laukkua varten oli joutunut vuoden raatamaan. Kyllähän voi alkaa raataminen ärsyttää kun ig on täynnä kauniita naisia jotka ovat saaneet laukkunsa yhteistyönä tai heidän mies on ostanut ne lahjaksi. Feminismi ei ole sitä että morkataan toisia bimboiksi. Itse tykkään esim. Ig:sta katsoa esteettisesti kauniita kuvia ja mielellään katson myös kuvia missä on merkkilaukkuja koska niistä saa inspiraatiota omiin hankintoihin. Maria kannusti omassa ig:ssa nuoria naisia itse hommaamaan rahansa laukkuihinsa; tämä asia on tietysti hienoa. Suomi (kuten lukuisat muutkin maat) on kuitenkin tuloerojen maa. Jos mies tienaa vuodessa vaikka puoli miljoonaa ja nainen 20 000e niin varmaan aika harva nainen kieltäytyy siitä että mies maksaa enemmän. Veitola tietysti kieltäytyisi 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *